Ο Δημήτρης Λιγνάδης και ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης μιλούν για τους ρόλους τους στο έργο του Πίτερ Σάφερ, την αντιπαράθεση θεάτρου-τηλεόρασης και την πρόκληση του ρόλου τους.

Ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ενσαρκώνει τον ρόλο του Amadeus και ο στενός του φίλος Δημήτρης Λιγνάδης που είναι και ο σκηνοθέτης της παράστασης, έχει τον ρόλο του Σαλιέρι.

Οι δύο ηθοποιοί μίλησαν στην εφημερίδα «Τα Νέα» και απάντησαν μεταξύ άλλων στη διαφορά που υπάρχει μεταξύ πλατό και σκηνής. «Δεν είμαι υπέρ των διαχωρισμών αυτών. Όλες αυτές οι ταμπέλες δεν μας βοηθάνε ούτε ψυχικά, ούτε δημιουργικά, ούτε ουσιαστικά ως ανθρώπους», δήλωσε ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης ενώ ο Δημήτρης Λιγνάδης πρόσθεσε πως «Θα πρέπει κάποια στιγμή αυτού του είδους οι διαχωρισμοί, όπως αυτός είναι τηλεοπτικός και ο άλλος ποιοτικός, να σταματήσουν».

Οι ηθοποιοί μίλησαν ακόμα και για την πρόκληση του ρόλου τους. «Με βοήθησε να ξεχάσω λίγο τον εαυτό μου. Υπάρχουν ρόλοι στο θέατρο που σε βοηθάνε να ανακαλύψεις νέες πτυχές και κρυμμένα στοιχεία που δύσκολα βρίσκεις αλλού», υποστήριξε ο Χριστόφορος, με τον Δημήτρη Λιγνάδη να συμπληρώνει πως «Τον γοήτευσαν οι ρωγμές μεταξύ των δύο αυτών ανθρώπων».

Πληροφορίες:

Θέατρο Βρεττάνια, κάθε Τετάρτη-Πέμπτη-Παρασκευή