Πολλά δεν ξέρουμε να σάς πούμε. Βρήκαμε την παρακάτω φωτογραφία ποσταρισμένη σε ιντερνετικό φόρουμ, χωρίς περαιτέρω επεξηγηματικές πληροφορίες. Έχει σίγουρα τραβηχτεί στη Νοτιοανατολική Ασία, αλλά οι γνώσεις μας για την περιοχή είναι περιορισμένες και δεν μπορούμε να ξεχωρίσουμε αν προέρχεται για το Βιετνάμ, τις Φιλιππίνες ή την Μαλαισία.

Επιπλέον δεν μπορούμε να εκτιμήσουμε αν οι εικονιζόμενοι μελλοντικοί μοτοσυκλετιστές της αστυνομίας υποβάλλονται στην ασυνήθιστη αυτή εξάσκηση λόγω οικονομικής στενότητας ή επειδή απλά είναι το πρώτο στάδιο μιας διαφορετικής εκπαιδευτικής μεθόδου.

Η εξάσκηση διαφόρων κινήσεων πάνω στη δύσκολη ισορροπία του ελαστικού μπορεί να προσφέρει, προετοιμάζοντας πολλές από τις αντιδράσεις του σώματος που θα χρειαστούν στην πραγματική οδήγηση, έξω στους δρόμους.

Η κίνηση και ισορροπία σε τρία επίπεδα που απαιτεί η οδήγηση μοτοσυκλέτας, μπορεί να προσομοιαστεί με την ευαίσθητη ισορροπία ουσιαστικά επάνω στην μικρή επιφάνεια της επαφής του ελαστικού με το έδαφος.

Επειδή δε μιλάμε για Νοτιοανατολική Ασία, όπου μάλλον δεν υπάρχει «οικονομική κρίση» -τουλάχιστον στο βαθμό που εμείς γνωρίζουμε-, πρόκειται μάλλον για μια διαφορετική ευρηματική προσέγγιση στη δίτροχη εκπαίδευση που ίσως, έστω και μόνον για οικονομικούς λόγους, θα μπορούσε να χρησιμεύσει και στα καθ’ ημάς…