H Triumph Motorcycles ανακοίνωσε τα οικονομικά της αποτελέσματα για την περίοδο Ιούλιου 2012 – Ιούνιου 2013, που αποκαλύπτουν τζίρο-ρεκόρ 603 εκατ. Δολαρίων, σημειώνοντας αύξηση 7,6% σε σχέση με την προηγούμενη οικονομική περίοδο.

Τα αυξημένα μεγέθη πάντως δεν μεταφράζονται και σε αυξημένα κέρδη. Η εταιρεία που κλείνει φέτος τα 111 χρόνια ζωής, εμφάνισε λειτουργικές ζημιές 155.000 δολαρίων, έναντι κερδών ύψους 24,6 εκατ. δολαρίων πέρυσι.

Η εταιρεία εξήγησε ότι το αποτέλεσμα αυτό οφείλεται στις αρνητικές συναλλαγματικές ισοτιμίες αλλά και στο τεράστιο κόστος εγκατάστασής της σε νέες αγορές. Στις αρχές της χρονιάς η Triumph άνοιξε μια γραμμή συναρμολόγησης στην Βραζιλία και άλλη μία στο Manesar της Ινδίας, όπου θα παράγεται το νέο Triumph 250 Daytona.

Η φίρμα λειτουργεί επίσης τρία εργοστάσια στην Ταϋλάνδη, τα οποία συνέβαλαν τα μέγιστα στην αύξηση των πωλήσεών της.

Πέρσι ωστόσο η Triumph έκανε ένα ακόμη ρεκόρ. Ξεπέρασε τις 50.000 μοτοσυκλέτες σε ετήσιες πωλήσεις. Για την ακρίβεια στο προαναφερθέν διάστημα 2012-2013 πούλησε 52.099 μοτοσυκλέτες, έναντι 48.957 στην προηγούμενη χρήση.

Το 85% των μοτοσυκλετών αυτών πουλήθηκε σαν εξαγωγή. Είναι η πρώτη φορά που η παραγωγή της ξεπερνά τις 50.000 μοτοσυκλέτες, από τότε που ο John Bloore ανέστησε την ένδοξη αλλά χρεωκοπημένη (τότε) φίρμα.

Δήλωσε ο εκπρόσωπος της Triumph: «Η Triumph Motorcycles κατέγραψε τζίρο ρεκόρ που αντικατοπτρίζει την αντίστοιχη αύξηση πωλήσεων. Συγκεκριμένα κατά το 12μηνο που συμπληρώθηκε φέτος τον Νοέμβριο, το παγκόσμιο μερίδιο της εταιρείας στην αγορά μοτοσυκλετών πάνω από 500 κυβικά αυξήθηκε από το 5,7% στο 6%.»

«Στο Ηνωμένο Βασίλειο, το 2013 η Triumph διατήρησε τη θέση του νο1 σε πωλήσεις για μοτοσυκλέτες πάνω από 500 κ.εκ., με μερίδιο αγοράς 20%. Επίσης, την πρώτη μας χρονιά στην αγορά της Βραζιλίας, κατακτήσαμε ένα 3,4% επί του συνόλου των μοτοσυκλετών με κινητήρα πάνω από 500 κυβικά.»

Οι επιτυχίες αυτές αν μη τι άλλο, έχουν ανοίξει την όρεξη της ιστορικής φίρμας. Η οποία, στα πλαίσια της αναζήτησης νέων αγορών και ευκαιριών επέκτασης, θα αρχίσει σύντομα να πουλά μοτοσυκλέτες στην Κίνα και την Ινδονησία.