Καλοκαίρι και οι περισσότεροι προτιμούν να δούνε στην τηλεόραση κάτι ανάλαφρο για να χαλαρώσουν. Γιατί εδώ που τα λέμε, με τόση ζέστη και το κλιματιστικό ή τον ανεμιστήρα αγκαλιά, το τελευταίο που θέλεις, είναι να δεις κάτι «βαρύ» στην τηλεόραση.

Αντίθετα, ανάλαφρες ταινίες, με ωραίες εικόνες και απλοϊκή υπόθεση, κατά προτίμηση να έχουν μέσα και έρωτα, είναι ιδανικές για να χαλαρώσεις. Στο Netflix, η λίστα με τις ρομαντικές κομεντί είναι μεγάλη κι εμείς επιλέξαμε πέντε ταινίες για να τις δεις και να περάσει ευχάριστα η ώρα σου.

Εισιτήριο για τον Παράδεισο

Ο Τζορτζ Κλούνεϊ και η Τζούλια Ρόμπερτς, σχεδόν 20 χρόνια μετά τη συνεργασία τους στο Ocean’s 12, συναντώνται και πάλι στη μεγάλη οθόνη και παίρνουν… εισιτήριο για τον Παράδεισο. Η ταινία δεν έχει να σου προσφέρει και πολλά, πέρα από κάποιες ατάκες των πρωταγωνιστών και τα μαγευτικά πλάνα από το εξωτικό Μπαλί, αλλά αν θέλεις να αδειάσει το μυαλό σου, αξίζει να τη δεις. Πάντως, βρίσκεται ήδη στην κορυφή της πλατφόρμας.

Θέλοντας να σαμποτάρει τον επικείμενο γάμο της κόρης τους στο Μπαλί, ένα ζευγάρι χωρισμένο από καιρό κάνει ανακωχή – κι αρχίζει να τα ξαναβρίσκει.
Πρωταγωνιστούν: Τζορτζ Κλούνεϊ, Τζούλια Ρόμπερτς, Κέιτλιν Ντέβερ

Ηλιόλουστος Έρωτας

Κυκλοφόρησε το 2003 και πλέον θεωρείται από τις κλασικές ρομαντικές ταινίες. Η Ντάιαν Λέιν είναι υπέροχη στον πρωταγωνιστικό ρόλο (εκείνη την εποχή ήταν από τις περιζήτητες ηθοποιούς του Χόλιγουντ σε αυτού του είδους ταινίες), ενώ τα μαγευτικά τοπία της Τοσκάνης θα σε ταξιδέψουν

Ύστερα από ένα διαζύγιο, μια Αμερικανίδα συγγραφέας ταξιδεύει στην Τοσκάνη. Εκεί, αγοράζει μια παρατημένη βίλα κι αρχίζει να την επισκευάζει – μαζί, και την καρδιά της.
Πρωταγωνιστούν: Ντάιαν Λέιν, Σάντρα Ο, Λίντσεϊ Ντάνκαν

Η Μητέρα της Νύφης

Αν είσαι φαν των ρομαντικών κομεντί με επίκεντρο τις οικογενειακές σχέσεις, τότε η «Μητέρα της νύφης» είναι μία καλή επιλογή για να περάσει ευχάριστα η ώρα σου. Η ιστορία διαδραματίζεται στην Ταϊλάνδη (και μόνο για τις ταξιδιάρικες εικόνες, αξίζει να την κάνεις… χάζι) ενώ έχουμε και την επιστροφή της Μπρουκ Σιλντς, η οποία ξεδιπλώνει το κωμικό της ταλέντο.

Μια μαμά πετά σε ένα τροπικό νησί για τον γάμο της πολυαγαπημένης κόρης της – για να ανακαλύψει ότι ο πατέρας του γαμπρού είναι ο πρώην της που έχει να δει δεκαετίες.
Πρωταγωνιστούν: Μπρουκ Σιλντς, Μιράντα Κόσγκροβ, Μπέντζαμιν Μπρατ

Σπίτι Σου ή Σπίτι Μου;

Ρις Γουίδερσπουν και Άστον Κούτσερ πρωταγωνιστούν σε μία κομεντί με χιούμορ, αλλά με πολλά κλισέ και στερεότυπα. Η ταινία σε πολλά σημεία δεν ξεφεύγει από την «αμερικανιά», αλλά σίγουρα βλέπεται ευχάριστα.

Όταν η Ντέμπι κι ο Πίτερ, δύο τελείως διαφορετικοί φίλοι, αλλάζουν σπίτια για μια εβδομάδα, γεύεται ο ένας τη ζωή του άλλου και αυτό ίσως ανοίξει την πόρτα στον έρωτα.
Πρωταγωνιστούν: Ρις Γουίδερσπουν, Άστον Κούτσερ, Ζόι Τσάο

Καλοκαιρινές Βόλτες

Η εφηβική ρομαντική κομεντί του Netflix βασίζεται στο ομώνυμο μυθιστόρημα του 2009 της Sarah Dessen και ακολουθεί τον απίθανο δεσμό που δημιουργείται ανάμεσα σε μια εσωστρεφή έφηβη και έναν μυστηριώδη άγνωστο που γνωρίζει το καλοκαίρι πριν ξεκινήσει το κολέγιο.

Η επιμελής Όντεν γνωρίζει το καλοκαίρι πριν από το κολέγιο τον μυστηριώδη Ιλάι, ο οποίος τη βοηθά με νυχτερινές περιπέτειες να ζήσει την ανέμελη εφηβική ζωή που δεν είχε.
Πρωταγωνιστούν: Έμα Πασάροβ, Μπελμόν Καμέλι, Κέιτ Μπόσγουορθ