Η αλήθεια είναι πως αυτή την εποχή δεν ξεκινάς εύκολα μια νέα σειρά στην τηλεόραση, διότι πού να μπλέξεις καλοκαιριάτικα. Βόλτες, διακοπές, ζέστη, ακόμα και όταν είσαι στο σπίτι, προτιμάς να αράξεις στο μπαλκόνι, παρά να κλειστείς στο σαλόνι για να παρακολουθήσεις μία σειρά.

Ωστόσο, στο Netflix υπάρχουν πέντε σειρές που αξίζουν την προσοχή σου και ήδη συζητούνται. Σειρές λίγων επεισοδίων που μπορείς να τις παρακολουθήσεις ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο, αγκαλιά με το κλιματιστικό σου!

Eric

Η νέα σειρά έξι επεισοδίων που έχει ήδη σκαρφαλώσει στην κορυφή της πλατφόρμας, με τους συνδρομητές και τους κριτικούς να την αποθεώνουν. Το Eric, με τον καθηλωτικό Μπένεντικτ Κάμπερμπατς μάς μεταφέρει στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 1980 και καταπιάνεται με τεράστια κοινωνικά ζητήματα, όπως ο ρατσισμός και η ομοφοβία.

Μαζί μ’ έναν επίμονο αστυνομικό, ένας απελπισμένος πατέρας παλεύει με τους δικούς του δαίμονες στη Νέα Υόρκη του 1980 ενώ αναζητά τον εννιάχρονο γιο του που αγνοείται.
Πρωταγωνιστούν: Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Γκάμπι Χόφμαν, Μακίνλι Μπέλτσερ ΙΙΙ

Ο Χίτλερ και οι Ναζί: Το Κακό στο Σκαμνί

Μία σειρά ντοκιμαντέρ, δραματικά επίκαιρη και λόγω των πρόσφατων Ευρωεκλογών, όπου τα ακροδεξιά κόμματα είχαν τρομακτική άνοδο στην Ευρώπη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα, τη Μαρί Λε Πέν στη Γαλλία.

Η σειρά μέσα από έξι μέρη ερευνά την άνοδο του Αδόλφου Χίτλερ και των Ναζί, από τα χρόνια που προηγήθηκαν του Β’ Π.Π. μέχρι το Ολοκαύτωμα και τη Δίκη της Νυρεμβέργης. Ένα ντοκιμαντέρ που αξίζει την προσοχή, καθώς σκοπός είναι η αφύπνιση του κόσμου.

Bodkin

Η νέα σειρά επτά επεισοδίων που θα σε ταξιδέψει σε έναν κόσμο μυστηρίου και ανατροπών, συνδυάζοντας μοναδικά την κωμωδία με το έγκλημα.

Μια ετερόκλητη ομάδα παραγωγών podcast ερευνά μυστηριώδεις εξαφανίσεις από άλλη εποχή σε μια γοητευτική ιρλανδική πόλη με σκοτεινά, τρομακτικά μυστικά.
Πρωταγωνιστούν: Σιβόν Κάλεν, Γουίλ Φόρτε, Ρόμπιν Κάρα

Το Δεκαήμερο

Θα ανέβει στην πλατφόρμα στις 25 Ιουλίου, με το Netflix ήδη να προσκαλεί τους συνδρομητές στο «Δεκαήμερο» πάρτι που εκτυλίσσεται το 1348. Η νέα μαύρη κωμωδία σε στυλ σαπουνόπερας, οκτώ επεισοδίων, ακολουθεί μία ομάδα απροσάρμοστων ανθρώπων στην Φλωρεντία το 1348, οι οποίοι προσπαθούν εν μέσω της πανδημίας της μαύρης πανώλης, να επιβιώσουν.

Σύμφωνα με την σύνοψη, μερικοί ευγενείς καταφεύγουν σε μια επιβλητική βίλα με τους υπηρέτες τους. Όμως αυτό που ξεκινά ως ένα όργιο έρωτα και μέθης γίνεται αγώνας επιβίωσης, σε αυτήν τη μαύρη κωμωδία τύπου σαπουνόπερας.
Πρωταγωνιστούν: Άμαρ Τσάντα-Πατέλ, Leila Farzad, Lou Gala

Ιεραρχία

Η μίνι σειρά επτά επεισοδίων από τη Νότια Κορέα, προσφέρει ίντριγκα και αγωνία, ενώ απευθύνεται σε όσους λατρεύουν τα σχολικά δράματα και τις περίπλοκες σχέσεις μεταξύ των μαθητών.

Στο Λύκειο Τζουσίν, φοιτά το 0,01% των καλύτερων μαθητών που ελέγχουν τον νόμο και την τάξη. Ένας μυστικοπαθής νέος μαθητής όμως θρυμματίζει τον αήττητο κόσμο τους.
Πρωταγωνιστούν: Ρο-Τζέονγκ-έουι, Λι Τσάε-μιν, Κιμ Τζάε-γουόν