Το «Μικρό Ταρανδάκι» είναι η νέα streaming εμμονή και η σειρά για την οποία μιλάνε όλοι. Όσοι το παρακολουθήσατε στο Netflix, ξέρετε καλά γιατί μιλάμε, αφού κι εσείς αισθάνεστε το ίδιο. Το «Μικρό Ταρανδάκι» μιλάει για το stalking (εμμονή) και την σεξουαλική κακοποίηση, ενώ είναι η αληθινή ιστορία του πρωταγωνιστή, Richard Gadd, ο οποίος για τέσσερα χρόνια έζησε έναν εφιάλτη από την stalker, Martha Scott.

Η σειρά μάς σόκαρε, μας ταρακούνησε και μας σύστησε τον σκοτεινό κόσμο του stalking, που τελικά δεν είναι μόνο προϊόν μυθοπλασίας, αλλά η εφιαλτική πραγματικότητα για πολύ κόσμο εκεί έξω. Αν, λοιπόν, εθιστήκατε κι εσείς με τη σειρά του Netflix, στην ίδια πλατφόρμα μπορείτε να δείτε σειρές και ντοκιμαντέρ με θέμα το stalking και βασίζονται σε αληθινές ιστορίες.

«Love, Stalker, Killer»

Δύο μήνες πριν ανέβει το «Μικρό Ταρανδάκι», στο Netflix έκανε πρεμιέρα το «Love, Stalker, Killer», καθηλώνοντας αμέσως τους συνδρομητές. Το ντοκιμαντέρ αφηγείται την αληθινή ιστορία του Dave Kroupa, ο οποίος το 2012 μετακόμισε στη Νεμπράσκα. Ο Kroupa είχε μόλις βγει από μια μακροχρόνια σχέση και ήταν έτοιμος για νέες γνωριμίες. Όπως κάνουν πολλοί άνθρωποι στον σύγχρονο κόσμο, στράφηκε στις διαδικτυακές γνωριμίες. Εκεί γνωρίζει δύο γυναίκες, την Liz και την Carrie, δύο ανύπαντρες μητέρες, με τις οποίες μπλέκει σε ένα διεστραμμένο ερωτικό τρίγωνο, θέτοντας σε κίνδυνο τον ίδιο, αλλά και τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Μέσα από συνεντεύξεις με όλους τους εμπλεκόμενους –ακόμα και τους αστυνομικούς που διαλεύκαναν την υπόθεση– και περιγραφικές αναπαραστάσεις που μεταφέρουν στους θεατές την ένταση και την παράνοια του εφιάλτη που έζησε ο Dave Kroupa για τέσσερα χρόνια, αυτό το ντοκιμαντέρ ενώνει με επιδέξιο τρόπο το παζλ μιας απίστευτης αληθινής ιστορίας παρενόχλησης, ψηφιακής απάτης και φόνου στην καρδιά της Αμερικής.

«Can I Tell You A Secret»

Πρόκειται για μια μίνι σειρά ντοκιμαντέρ d;yo epeisod;ivn, που επικεντρώνεται στην ιστορία του Matthew Hardy και στο cyberstalking. Ο 31χρoνος από το Νόρθγουίτς έλαβε τη μεγαλύτερη ποινή φυλάκισης στη σύγχρονη ιστορία της Αγγλίας για κακοποίηση και παρακολούθηση στο διαδίκτυο. Το ντοκιμαντέρ ρίχνει στο τραπέζι με εξαιρετικό τρόπο το cyber stalking, το οποίο τελικά αφορά πολύ κόσμο και πως εδώ ο stalker διεισδύει στο μυαλό και τη ζωή των επίδοξων θυμάτων του.

Οι ζωές τριών γυναικών αλλάζουν για πάντα όταν ένας αδίστακτος διώκτης παραβιάζει τους λογαριασμούς τους στα social media. Κι αυτές είναι λίγες από τα πολλά θύματά του.

You

Προτού μπει στις ζωές μας το «Μικρό Ταρανδάκι» υπήρχε κι εξακολουθεί να υπάρχει, το «You», το οποίο μετράει ήδη τέσσερις σεζόν, ενώ η πέμπτη θα είναι και η τελευταία. Στην πετυχημένη σειρά του Netflix, ο stalker Joe Goldberg είναι ένας χαρισματικός και ευγενικός υπάλληλος βιβλιοπωλείου στη Νέα Υόρκη που κατέληξε serial killer. Ο Goldberg παθαίνει εμμονή με διάφορες γυναίκες, τις οποίες καταφέρνει να τις πλησιάσει και να τις γοητεύσει, αφού πρώτα έχει κάνει ενδελεχής έρευνα για κάθε λεπτομέρεια της ζωής τους.

«Είμαι Στόκερ»

Σε αυτή τη σειρά ντοκιμαντέρ, καταδικασμένοι stalkers και θύματα μοιράζονται συγκλονιστικές ιστορίες παρενόχλησης, κακοποίησης και άλλων εγκλημάτων. Όπως, διαβάζουμε στη σύνοψη του Netflix, μόνο στις ΗΠΑ, περίπου 1,4 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο πέφτουν θύματα παρενοχλητικής παρακολούθησης. Οι συνέπειες της παρενόχλησης κυμαίνονται από ενοχλητικές (επίμονη λήψη πολλών ηλεκτρονικών μηνυμάτων ή γραμμάτων) σε παρεμβατικές (κρυφή παρακολούθηση ή καταδίωξη) μέχρι τις πιο σοβαρές (απαγωγή και/ή φόνος).