Αναβρασμός επικρατεί στον τηλεοπτικό σταθμό Open ο οποίος μετρά μια ακόμα αποχώρηση μετά τη λύση της συνεργασίας με τον Γιάννη Λάτσιο. Αυτή τη φορά, η αποχώρηση αφορά τον αρχισυντάκτη της εκπομπής «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον», Γιάννη Καφάτο. Ο δημοσιογράφος ξαφνικά χθες υπέβαλλε την παραίτησή του από την εκπομπή της Μάριον Μιχελιδάκη. Η παραίτηση αυτή προκάλεσε εντύπωση καθώς ήρθε ένα μήνα πριν το φινάλε της σεζόν και της αυλαίας της εκπομπής εν όψει καλοκαιριού.

Σύμφωνα με την εκπομπή «Breakfast@Star» και τον δημοσιογράφο Μαρίνο Βυθούλκα στην εκπομπή υπήρχαν εδώ και καιρό διαφωνίες μεταξύ του αρχισυντάκτη και της παρουσιάστριας. Οι διαφωνίες τους αφορούσαν στη δομή και στο περιεχόμενο της εκπομπής καθώς η Μάριον Μιχελιδάκη εκτός από παρουσιάστρια του «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» είχε και την επιμέλεια της εκπομπής.

Όπως ανέφερε η δημοσιογράφος του «Breakfast@Star», Μαίρη Αργυριάδου η οποία κατά την περσινή σεζόν συνεργαζόταν με την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον», ο αρχισυντάκτης Γιάννης Καφάτος επιθυμούσε η εκπομπή να έχει infotainment ύφος ενώ η Μάριον Μιχελιδάκη επιθυμούσε να υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό ενημερωτικών θεμάτων.

Οι έντονες διαφωνίες για το περιεχόμενο της εκπομπής έφεραν και την οριστική ρήξη των δυο πλευρών που είχε ως αποτέλεσμα, ο Γιάννης Καφάτος να υποβάλλει την παραίτησή του όχι μόνο από την εκπομπή αλλά και από το Open.

Σημειώνεται πως η εκπομπή σημειώνει χαμηλά νούμερα τηλεθέασης και ως εκ τούτου είναι σχεδόν απίθανο να πάρει «πράσινο φως» για να συνεχιστεί και την επόμενη τηλεοπτική σεζόν.

«Έχω αιφνιδιαστεί και λυπάμαι» λέει η Μάριον Μιχελιδάκη

Οι κάμερες των ψυχαγωγικών εκπομπών συνάντησαν την Μάριον Μιχελιδάκη και της ζήτησαν να σχολιάσει την παραίτηση του αρχισυντάκτη της. Η παρουσιάστρια και δημοσιογράφος άφησε αιχμές για τον πρώην συνεργάτη της καθώς όπως τόνισε, έγινε γνωστό ότι αποχωρεί λίγη ώρα πριν βγει η εκπομπή στον «αέρα».

«Αιφνιδιαστήκαμε σήμερα το πρωί πραγματικά. Δεν ήξερα τίποτα. Με αιφνιδίασε. Ελπίζω να είναι καλά. Δεν ξέρω ποιοι είναι οι προσωπικοί λόγοι που τον οδήγησαν σε μια παραίτηση ένα μήνα πριν τελειώσει η εκπομπή. Βασικός μου συνεργάτης. Ήμασταν κάθε μέρα μαζί επί πάρα πολλές ώρες. Δεν μπορώ να μιλήσω για δημοσιεύματα γιατί δεν ξέρω τι λέγεται. Εγώ ξέρω ότι πραγματικά στεναχωρήθηκα πάρα πολύ και με λυπεί. Ελπίζω να είναι καλά. Σήμερα το πρωί το ανακοίνωσε. Δεν είχα καν τη δυνατότητα να μιλήσω μαζί του.

Δεν ξέρω. Αιφνιδιάστηκα. Και μετά με όλη την ομάδα πέσαμε με τα μούτρα για να βγάλουμε την εκπομπή όπως και τη βγάλαμε. Άλλο πράγμα η επιμέλεια, άλλο πράγμα η αρχισυνταξία. Εγώ έχω την επιμέλεια αυτής της εκπομπής. Ευτυχώς έχω πάρα πολύ καλούς συνεργάτες οι οποίοι συνέβαλαν και έβαλαν πλάτη και βγάλαμε την εκπομπή όπως έχει συμβεί και σε άλλες δυο τρεις περιπτώσεις που χρειάστηκε να λείψει ο αρχισυντάκτης. Υπάρχουν σκέψεις να αντικατασταθεί. Το μάθαμε 10 παρά και ήταν να βγούμε στον αέρα στις 14:00. Είναι μια πολύ δύσκολη χρονιά. Έχουμε περάσει πολλά και έχουμε αντέξει. Έχω αιφνιδιαστεί και λυπάμαι» σημείωσε μεταξύ άλλων η Μάριον Μιχελιδάκη.

«Την χαιρέτησε κανονικά»

Ο δημοσιογράφος της εκπομπής «Πρωινό μας» του ΣΚΑΪ, Νίκος Γεωργιάδης μετέφερε το δικό του ρεπορτάζ για το συγκεκριμένο θέμα και ουσιαστικά η πληροφορία που του ήρθε διαψεύδει τα λεγόμενα της Μάριον Μιχελιδάκη.
Η παρουσιάστρια της εκπομπής «Μέρα μεσημέρι με το Μάριον» υποστήριξε πως αιφνιδιάστηκε με την αποχώρηση του αρχισυντάκτη της και ενημερώθηκε και εκείνη μαζί με τους υπόλοιπους συνεργάτες της λίγη ώρα πριν βγει στον «αέρα» η εκπομπή πως παραιτήθηκε και δεν θα εργαστεί.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Νίκου Γεωργιάδη, ο αρχισυντάκτης «Μέρα Μεσημέρι με το Μάριον» Γιάννης Καφάτος όχι μόνο εμφανίστηκε αλλά και χαιρέτησε κανονικά την Μάριον Μιχελιδάκη.