Επτά νικητές και επτά ηττημένους ανέδειξε το συμβούλιο στο MasterChef της Παρασκευής (7/4) μετά τη διαφορετική ομαδική δοκιμασία-μονομαχία ουσιαστικά της προηγούμενης ημέρας, με τον Γιώργο Πορφύρη να επιλέγει τους συμπαίκτες του που θα μαγείρευαν one-on-one. Aνάμεσα σε αυτούς επίλεξε να… αναζωπυρώσει την παλιά κόντρα του Δημήτρη Μπέλλου με τον Ηλία Κιαζόλι από την εποχή του MasterChef 4, με τον δεύτερο να παίρνει τη ρεβάνς αφού κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον… εχθρό του – «Συγχαρητήρια μου λοιπόν… κέρδισα τον πόντο» ανέφερε περιχαρής.

Τους επτά ηττημένους των μονομαχιών περίμεναν νέες δοκιμασίες για να προκύψουν στο τέλος οι υποψήφιοι προς αποχώρηση, οι οποίοι πάλεψαν για την παραμονή τους στον μαγειρικό διαγωνισμό. Στη δοκιμασία μάλιστα της τυφλής γευσιγνωσίας, όπου οι παίκτες έπρεπε να ανακαλύψουν γευστικά ποια υλικά κρύβονται σε κάθε περίπτωση η Μαρία Μπέη τους τρέλανε όλους και τον Σωτήρη Κοντιζά – «Τι φρικιό είσαι;» – «Πέρασε έξω» – καθώς κατάφερε να βρει 16 από τα 23 υλικά.

Οι τρεις παίκτες που είχαν τις χειρότερες επιδόσεις ήταν ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος, ο Δημήτρης Μπέλλος κι ο Στέφανος Χίλας. Ο καταξιωμένος chef Γρηγόρης Κίκης, ένας από τους καλύτερους νέους chefs παγκοσμίως, ετοίμασε τρία ιδιαίτερα και απαιτητικά πιάτα αντιγραφής για τους διαγωνιζόμενους.

Η δοκιμασία αποδείχθηκε η πιο απαιτητική έως τώρα του MasterChef, αφού οι παίκτες κλήθηκαν να ξεπεράσουν τα όριά τους και να δώσουν έμφαση σε κάθε λεπτομέρεια.

Η ώρα της κρίσης έφτασε με την αγωνία να χτυπάει «κόκκινο». Σαν να μην έφτανε ο σοβαρός τρυματισμός στο δάχτυλο που τον έκανε να χάσει προσωρινά τις αισθήσεις του, η εβδομάδα έκλεισε με τον χείριστο τρόπο για τον Γρηγόρη Γιαννόπουλο, ο οποίος συγκέντρωσε τη χαμηλότερη βαθμολογία (17/40) και είδε την πόρτα της εξόδου από τον διαγωνισμό μόλις λίγες μέρες μετά την επιστροφή του.

εξέλαβε εξαιρετικά χαμηλή βαθμολογία, καθώς πολλά από τα υλικά της προσπάθειάς του δεν έδεναν αρμονικά με το πιάτο. Στο τέλος ο ίδιος ανέφερε: «Καταστραφήκαμε! Fail!».

«Ήξερα με το ατύχημα ότι δεν μπορώ να συνεχίσω για πολύ στον διαγωνισμό. Θα πάρει καιρό να αναρρώσω. Είμαι χαρούμενος, γιατί το ξανάζησα», δήλωσε επίσης ο Γρηγόρης μετά τη γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους υπόλοιπους παίκτες, οι οποίοι εκτός φαβορί, τον θεωρούσαν και τον πιο αγαπητό παίκτη μέσα στο σπίτι.

«Έχω πολλά χρόνια να συμπαθήσω άνθρωπο τόσο γρήγορα και τόσο πολύ. Είναι από τους πιο αγαπητούς φέτος», παραδέχτηκε ο Γιώργος Πορφύρης και συμφώνησαν όλοι οι άλλοι.