Με μια διαφορετική δοκιμασία ήρθαν αντιμέτωποι οι 15 του MasterChef 2023 στο επεισόδιο της Πέμπτης (6/4). Ο Γιώργος Πορφύρης διάλεξε τους συμπαίκτες του που θα μαγείρευαν one-on-one. Aνάμεσα σε αυτούς επίλεξε να… αναζωπυρώσει την παλιά κόντρα του Δημήτρη Μπέλλου με τον Ηλία Κιαζόλι από την εποχή του MasterChef 4, όταν ο πρώτος έβγαλε νοκ άουτ τον δεύτερο, ο οποίος ακόμη το φυσάει και δεν κρυώνει τόσο ώστε δεν ήταν παρά τις προάλλες όταν και δήλωσε πως «Με κυνηγάει ακόμα το αγγούρι του Μπέλλου, με έχει στοιχειώσει – Το “έφαγα” εγώ».

Ο Ηλίας κατάφερε επιτέλους να κερδίσει τον Μπέλλο

Οι δύο διαγωνιζόμενοι έφτιαξαν μακαρονάδα cacio e pepe (πιπέρι και αλάτι), με τον Μπέλλο να δηλώνει ότι δεν έχει φτιάξει ξανά το συγκεκριμένο πιάτο. Στο επεισόδιο της Παρασκευής (7/4) ήρθε η ώρα να μάθουν ποιος από τους δύο κέρδισε στην καινούργια τους δοκιμασία.

Ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ανακοίνωσε ότι ο πόντος πηγαίνει στον… Ηλία κι έτσι περνάει στην 14αδα! «Καμία από τις δυο προσπάθειες δεν ήταν τέλεια. Το δικό σου Δημήτρη είχε περισσότερο, του Ηλία λιγότερο», είπε ο σεφ και κριτής. «Νομίζω ότι λίγο υποτιμήθηκε η δοκιμασία… περισσότερο από τον Μπέλλο. Ο Μπέλλος ήθελε πολυπλοκότητα», συμπλήρωσε.

Η άγνοια του Μπέλλου για το συγκεκριμένο πιάτο σχολιάστηκε κι από τους συμπαίκτες του.

«Συγχαρητήρια μου λοιπόν… κέρδισα τον πόντο, τον Μπέλλο… τον Μπέλλο, κι είμαι και στη 14αδα!» δήλωσε χαρούμενος ο Ηλίας Κιαζόλι.

Οι επιλογές του Πορφύρη και οι αναθέσεις του δεν άρεσαν σε πολλούς γεγονός που ειπώθηκε την Παρασκευή (7/4) ενώπιον των κριτών, όπως για παράδειγμα στην περίπτωση της Πωλίνας.

Ο ίδιος με καυστικότητα σχολίασε βέβαια στο κιου ότι «Α, είμαι ζαχαροπλάστρια και ο Γιώργος με έβαλε ζαχαροπλαστική και πώς ου το έκανε αυτό; Πώς με αδίκησε έτσι; Είναι κακός ο Γιώργος! Δεν τους πιάνεις ρε φίλε! Τι να κάνω; Έβαλα τη ζαχαροπλάστρια στη ζαχαροπλαστική. Όχι, κακό και αυτό!».

Άφωνοι με την Μαρία Μπέη: «Τι φρικιό είσαι;» – «Πέρασε έξω»

Οι επτά ηττημένοι από την δοκιμασία των μονομαχιών του MasterChef κλήθηκαν να ανταποκριθούν σε μία νέα πρόκληση για να διεκδικήσουν την παραμονή τους στον μαγειρικό διαγωνισμό. Αυτή ήταν η δοκιμασία της τυφλής γευσιγνωσίας, όπου οι παίκτες έπρεπε να ανακαλύψουν γευστικά ποια υλικά κρύβονται σε κάθε περίπτωση.

Η Μαρία Μπέη τα πήγε πολύ καλά και κατάφερε να βρει 16 από τα 23 υλικά, ενώ οι υπόλοιποι συμπαίκτες της βρίσκονταν αρκετά πιο χαμηλά. Δεν σταμάτησε να σηκώνει το χέρι της και να κάνει τους πάντες να απορούν. Ο Γρηγόρης Γιαννόπουλος δεν πίστευε ότι έχει καταφέρει κάτι τέτοιο και την αποκάλεσε φρικιό.

Από την άλλη ο Σωτήρης Κοντιζάς, ο οποίος κατάλαβε πως η Μαρία παίζει ουσιαστικά δίχως αντίπαλο στο MasterChef, αστειεύτηκε μαζί της μαντεύοντας ότι όταν πήγαινε στο σχολείο ήταν το παιδάκι στο μπροστινό θρανίο και της ζήτησε να περάσει έξω από την αίθουσα. Της είπε χαρακτηριστικά με χιούμορ:«Πέρασε έξω!».