Με νέους όρους παίχτηκε το MasterChef στο επεισόδιο της Πέμπτης (6/4) με τον Γιώργο Πορφύρη και τον Αλέξανδρο να παίζουν σε παιχνίδι ερωτήσεων για να κερδίσουν πλεονεκτήματα και ασυλία όλη την εβδομάδα.

Νικητής του παιχνιδιού αναδείχτηκε ο πρώτος. Την ίδια ώρα ο Αλέξανδρος βούρκωνε μιλώντας για την κόρη του και για την δυσκολία του να είσαι γονιός «Έχω λείψει από σημαντικά πράγματα στη ζωή της, στη γιορτή της δεν ήμουν εκεί».

Ανατροπή! Μονομαχίες αντί για ομαδική δοκιμασία

Ο Σωτήρης Κοντιζάς προανήγγειλε στη συνέχεια στους 15 top chefs μια δοκιμασία – έκπληξη, που βλέπουμε για πρώτη φορά στο MasterChef 2023.

«Μονομαχίες έχουμε, αλλά δεν έχουμε ομάδες. Μαγειρεύετε σε ατομικό επίπεδο. Ο καθένας για τον εαυτό του. Επτά ζευγάρια. Επτά μαγειρικές δοκιμασίες. Επτά νικητές. Επτά νικημένοι. Επτά υποψήφιοι προς αποχώρηση. Όλα αλλάζουν από εδώ και πέρα. Είμαστε στην τελική ευθεία», είπε ο καταξιωμένος chef και κριτής.

Ο Γιώργος Πορφύρης που κέρδισε στο παιχνίδι ερωτήσεων θα παρακολουθούσε τις 7 μαγειρικές αναμετρήσεις από την ασφάλεια του εξώστη, ενώ θα όριζε τα ζευγάρια και τις κατηγορίες βάσει των οποίων θα μαγείρευαν.

Ανά πιάτο χώρισε ζευγάρια, με το ενδιαφέρον να στρέφεται ασφαλώς στο battle Ηλία Κιαζόλι – Δημήτρη Μπέλλου. Τα υπόλοιπα έξι ζευγάρια διαμορφώθηκαν ως εξής:

Ηλίας VS Δημήτρης/ Κατηγορία: Cacio e pepe

Θοδωρής VS Αλέξανδρος/ Κατηγορία: Dumplings

Moto – Moto VS Αλέξανδρος/ Κατηγορία: Στρείδια

Δημήτρης VS Νίκος/ Κατηγορία: Πεσκανδρίτσα

Στέφανος VS Μαρία Λαζαρίδου/ Κατηγορία: Chips

Γρηγόρης VS Πωλίνα/ Κατηγορία: Crepes suzette

Στέλλα VS Μαρία/ Κατηγορία: Αυγά

«Τιτανομαχία» Μπέλλου-Κιαζόλι ξανά στο MasterChef – Deja vu για τους δυο διαγωνιζόμενους

Όπως είπε, βλέπει το ριάλιτι σαν πάρτι και αυτό που θέλει να κάνει είναι να διασκεδάσει τους τηλεθεατές.

Και πώς θα μπορούσε να το κάνει; Να βγάλει στη σέντρα τους «εχθρούς» από παλιά Δημήτρη Μπέλλο και Ηλία Κιαζόλι να δοκιμαστούν ξανά αντίπαλοι όπως είχαν κάνει και στο παρελθόν και τότε ο Κιαζόλι είχε αποχωρήσει… τρώγοντας όπως ανέφερε και πρόσφατα το αγγούρι του Μπέλλου.

Για την ακρίβεια στο MasterChef 4, ο Ηλίας έκανε ανοιχτή πρόσκληση μονομαχίας, ο Δημήτρης σήκωσε το… γάντι της πρόκλησης παρά τις αντιρρήσεις της Μαρίας Μπέη και τελικά τον κέρδισε.

«Είναι Deja Vu το να βλέπω τον Ηλία και τον Μπέλλο μαζί! Νομίζω ότι βρίσκομαι σε άλλο MasterChef. Είναι και η Μαρία Μπέη πάνω στον εξώστη που ανυπομονώ να πετάξει την ατάκα για να το ολοκληρώσουμε όλο αυτό» πρόδωσε, μεταξύ άλλων, η Στέλλα Κάτσε στην κάμερα του MasterChef.

Καi όντως, ο εξώστης ζητούσε από την Μαρία Μπέη να πει εκ νέου την περιβόητη ατάκα «Αν χάσεις, τα χάνεις όλα», με την ίδια να τη βγάζει σε δημοπρασία για να την ξαναπεί.

Στα Qs, ο Δημήτρης Μπέλλος τη γείωσε, πάντως, λέγοντας: «Μια μαλ@@@ και μισή ήταν αυτή η ατάκα!».

«Αυτή η μονομαχία θεωρώ πως είναι άνιση. Θα ήθελα να ξαναζήσω αυτή τη μονομαχία, αλλά με ένα πιάτο αντιγραφής ή μια μονομαχία που θα είμαστε μόνο οι δυο μας κάτω ή τρεις και θα φύγει ένας από τους δύο», δήλωσε ο Ηλίας, μόλις έμαθε ποιος θα είναι ο αντίπαλός του.