Η νέα εβδομάδα για το MasterChef 2023 ξεκίνησε με δοκιμασία Mystery Box και αυτή τη φορά τους επίδοξους μάγειρες περίμενε ένα κουτί για «τολμηρούς», που έκρυβε αρκετές εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα για κάθε κουτί που άνοιγαν οι διαγωνιζόμενοι, έχαναν κρίσιμα λεπτά από τη μαγειρική τους.

Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας τώρα, ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος και ο Σωτήρης Κοντιζάς έκαναν την καθιερωμένη τους βόλτα στους πάγκους των παικτών. Φτάνοντας σε εκείνον του Νίκου Κοντού ή Μότο Μότο, ο οποίος είναι επαγγελματίας φωτογράφος μόδας, του ζήτησαν να «κρίνει» τις στυλιστικές επιλογές τους να επιλέξει ποιον θα φωτογράφιζε. Ο Μότο Μότο έκανε το «λάθος»… να ψηφίσει ως Fashion Icon τον Κοντιζά – «Σεφ, το καραβόσκοινο είναι άποψη όμως» – και ο θείος Λεωνίδας «θίχτηκε».

Η τάρτα του Δημήτρη έκανε τους κριτές να παραμιλάνε

Ο Δημήτρης και ο Νίκος Τρ. είχαν τα καλύτερα πιάτα στο Mystery Box, ωστόσο η γλυκιά τάρτα που έφτιαξε ο πρώτος ήταν αξεπέραστη σε εμφάνιση και γεύση, χαρίζοντας του τη νίκη και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

Η τάρτα του έκανε για την ακρίβεια τους κριτές του MasterChef να παραμιλάνε, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να εκφράζει λίγο… διαφορετικά την ευχαρίστηση του από αυτό που δοκίμασε.

«Είναι η τέλεια τάρτα, πανέμορφη, είναι τάρτα από βιτρίνα ενός πολύ καλού ζαχαροπλαστείου. Στο Παρίσι. Συγγνώμη μονολόγησα. Το σημαντικό είναι ότι είναι λαχταριστή. Την βλέπεις και θέλεις να δοκιμάσεις. Ελπίζουμε να είναι και τεχνικά σωστή, όσο κι όμορφη. Είναι η δεύτερη φορά που με περίσσιο θάρρος κι ένταση μπορούμε να πούμε ω να σου γ…» είπε μεταξύ άλλων ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος στο MasterChef, αφήνοντας τους παίκτες άφωνους για τα εκπληκτικά σχόλια που έλαβε η τάρτα του Δημήτρη.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς με τον Πάνο Ιωαννίδη δεν μπόρεσαν να συγκρατήσουν τα γέλια τους, με τον πρώτο κιόλας να κάνει thumps up!

«Μάλλον πρέπει να το γυρίσω στη ζαχαροπλαστική. Θα κάνω ένα ζαχαροπλαστείο με βιτρίνες μπροστά που θα έχει τάρτες. Με αγχώνει που θα βγω αρχηγός για άλλη μια φορά», δήλωσε στις κάμερες ο Δημήτρης.

Αυτοί είναι οι τέσσερις υποψήφιοι προς αποχώρηση

Σε κακή μέρα αντίθετα βρέθηκαν ο Αλέξανδρος, η Στέλλα, η Σέβα, ο Νικήτας, ο Άγγελος και η Γιώτα. Οι κριτές περίμεναν περισσότερα από τον Άγγελο λόγω των δυνατοτήτων του. Παρ’ όλα αυτα η προσπάθεια του δεν ήταν τόσο κακή για να τον βγάλει στον τάκο, όπως και αυτή της Γιώτας.

Οι άλλοι τέσσερις απογοήτευσαν με τις δημιουργίες τους, με συνέπεια να ακούσουν τα ονόματά τους στους υποψήφιους προς αποχώρηση.

Απόψε θα αναμετρηθούν σε πιάτο αντιγραφής, προκειμένου να διατηρήσουν τη θέση τους στο MasterChef 2023.