Με την δοκιμασία του Mystery Box ξεκίνησε την Δευτέρα (13/3) το MasterChef κι οι διαγωνιζόμενοι έβαλαν τα δυνατά τους για ικανοποιήσουν τις γαστρονομικές απαιτήσεις των τριών κριτών. Κατά την διάρκεια της δοκιμασίας, δόθηκε στον Νίκο Κοντό ή Μότο Μότο η ευκαιρία να «κρίνει» τις στυλιστικές επιλογές του Λεωνίδα Κουτσόπουλου και του Σωτήρη Κοντιζά και να επιλέξει ποιον θα φωτογράφιζε (σ.σ. ο παίκτης είναι επαγγελματίας φωτογράφος μόδας και μάλιστα η Αντελίνα Βαρθακούρη ήταν από τις πρώτες κυρίες της τηλεόρασης που στήθηκε απέναντι από τον φωτογραφικό του φακό). Η προτίμηση του παίκτη ήταν ξεκάθαρη:

Ο Μότο Μότο έκανε το «λάθος» να δείξει την προτίμησή του στις στυλιστικές επιλογές του Σωτήρη Κοντιζά, με τον Λεωνίδα Κουτσόπουλο να «θίγεται».

«Σεφ το καραβόσκοινο είναι άποψη όμως. Μου αρέσει πολύ ο κύριος Κοντιζάς. Το ντύσιμό του εννοώ. Πάρα πολύ και θα ήθελα πολύ και να τον φωτογραφίσω κιόλας. Θέλω να κανονίσουμε και με τους τρεις φωτογράφιση», ανέφερε ο Μότο.

Ο «θείος Λεωνίδας» λόγω της απογοήτευσής του δεν φάνηκε να δέχτηκε την πρόταση που του έκανε ο παίκτης του ριάλιτι μαγειρικής.

Φυσικά όλα αυτά γίνονται στο πλαίσιο του χιούμορ και του παιχνιδιού που αρέσκονται κριτές και διαγωνιζόμενοι.

Αυτός είναι ο νικητής του Mystery Box

Η νέα εβδομάδα για το MasterChef 2023 ξεκίνησε – όπως προαναφέρθηκε – με δοκιμασία Mystery Box και αυτή τη φορά τους επίδοξους μάγειρες περίμενε ένα κουτί για «τολμηρούς», που έκρυβε αρκετές εκπλήξεις.

Συγκεκριμένα για κάθε κουτί που άνοιγαν οι διαγωνιζόμενοι, έχαναν κρίσιμα λεπτά από τη μαγειρική τους. Την ασφάλεια των 80 λεπτών προτίμησε ο Νίκος Τράκας, γεγονός που τον δικαίωσε τελικά, αφού άκουσε το όνομά του στα δύο καλύτερα πιάτα.

Νίκος Τράκας και Δημήτρης είχαν τα καλύτερα πιάτα στο Mystery Box

Ωστόσο, την πιο δυνατή προσπάθεια την είχε ο Δημήτρης, ο οποίος πήρε τα εύσημα από τους τρεις κριτές. Η γλυκιά τάρτα που έφτιαξε του χάρισε εκτός από την πρόκριση στους «17» καλύτερους του διαγωνισμού μαγειρικής και το χρηματικό έπαθλο των 1.000 ευρώ.

«Μάλλον πρέπει να το γυρίσω στη ζαχαροπλαστική. Θα κάνω ένα ζαχαροπλαστείο με βιτρίνες μπροστά που θα έχει τάρτες. Με αγχώνει που θα βγω αρχηγός για άλλη μια φορά», δήλωσε στις κάμερες ο Δημήτρης.

Η Πωλίνα, ο Ηλίας, ο Πορφύρης και ο Moto Moto τα πήγαν αρκετά καλά στο μυστηριώδες κουτί κι έτσι ήταν οι επόμενοι που ανέβηκαν ασφαλείς στον εξώστη.