Δεκατέσσερις επίδοξοι μάγειρες συνεχίζουν την πορεία τους στο MasterChef 2022 κι ανάμεσα τους βρίσκεται ο επόμενος ή η επόμενη MasterChef της Ελλάδος, που θα κερδίσει τον τίτλο, το τρόπαιο και το έπαθλο των 50.000 ευρώ!

Νέα εβδομάδα ξεκίνησε και στο επίκεντρο αυτή τη φορά βρίσκεται το αμπέλι. Στην ελληνική κουζίνα, άλλωστε, έχουμε μάθει να αξιοποιούμε πλήρως ένα αμπέλι και πρόκειται για ένα από τα χρησιμότερα φυτά. H δοκιμασία του Mystery Box στο επεισόδιο της Δευτέρας (11/4) αποδείχτηκε ένας ωραίος και «μερακλήδικος» πρόλογος για το απαιτητικό Tεστ Δημιουργικότητας, που ακολούθησε.

Τσιπουρομεζέδες το θέμα του «μερακλήδικου» Mystery Box

Με τα υλικά που βρίσκονταν μέσα στο κουτί λοιπόν, οι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν μέσα σε 45 λεπτά να φτιάξουν δύο «μερακλήδικους» μεζέδες που να συνδυάζονται με το τσίπουρο.

Οι κριτές κάλεσαν τους Βασίλη, Νικήτα, Καλλιόπη και Γιάννο να έρθουν μπροστά για να δοκιμάσουν τα πιάτα τους. Όλοι τους άκουσαν ως επί το πλείστον θετικά σχόλια.

Ο Βασίλης Μπόλλος ήταν αυτός που χαμογέλασε όμως στο τέλος, κάνοντας συνολικά την καλύτερη προσπάθεια. Έφτιαξε ντολμαδάκι από σέσκουλο με μύδια και σάλτσα τσίπουρου κατέκτησε τους κριτές και του έδωσαν πρωτιά.

Αυτά είναι τα πλεονεκτήματα του Βασίλη

Τρία ιδιαίτερα ελληνικά προϊόντα μπήκαν στο προσκήνιο στη δοκιμασία του Tεστ Δημιουργικότητας και η διαχείριση των πλεονεκτημάτων από τον νικητή του Mystery Box μπορούσε να καθορίσει τις εξελίξεις. Η νίκη, σε αυτή τη δοκιμασία, προσέφερε όχι μόνο τα πλεονεκτήματα στην επόμενη Ομαδική Δοκιμασία, αλλά και τη μόνιμη κάρτα ασυλίας, αφού μετά τη χρήση της από τον Γιάννο Σδούγκα την προηγούμενη εβδομάδα ήταν και πάλι διαθέσιμη.

Στο Τεστ Δημιουργικότητας στο προσκήνιο μπήκαν η σταφίδα, τα αμπελόφυλλα και πετιμέζι.

Αξιοποιώντας τα πλεονεκτήματά του ο παίκτης των «μπλε» έπρεπε αρχικά να αποφασίσει αν θα μαγειρέψει και στη συνέχεια να επιλέξει το βασικό υλικό των αντιπάλων του μεταξύ των τριών που βρίσκονταν στις καμπάνες.

Μια μικρή και μια μεγάλη σακούλα φανέρωσε στους διαγωνιζόμενους ο Σωτήρης Κοντιζάς. Ένα τελευταίο πλεονέκτημα του Βασίλη ήταν να μοιράσει σε τέσσερις από αυτούς μικρές σακούλες, προκειμένου να τους δέσει τα χέρια όσον αφορά τα υλικά που θα χρησιμοποιήσουν.

Μόλις έγιναν γνωστές οι επιλογές του Βασίλη, ο Χριστόφορος υπονόησε πως έπαιξε στρατηγικά αθετώντας την υπόσχεση που είχε δώσει να διευκολύνει τα μέλη της ομάδας του.

«Νομίζω ότι ο Βασίλης βοηθάει περισσότερο φιλίες. Στην προηγούμενη δοκιμασία είχαμε κάπως μαζευτεί να κάνουμε ένα συμβούλιο λέγανε κάποια παιδιά καλό είναι αν κερδίζουμε στο Mystery Box να βοηθάμε τα μέλη της μπλε ομάδας. Εντάξει εγώ γελάω γιατί έτσι λέμε κάθε φορά αλλά γίνονται άλλα, οπότε ό,τι είναι να γίνει ας γίνει».

Ποιος κέρδισε την πολυπόθητη κάρτα ασυλίας;

Ποιοι κατάφεραν να αποδείξουν ότι «ουκ εν τω πολλώ το ευ» παρουσιάζοντας αξιόλογα πιάτα στους τρεις chef κριτές, Πάνο Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλο;

Τα τρία καλύτερα πιάτα τα είχαν οι: Πόπη, Νίκος και Γιάννος.

Τελικά τη μόνιμα κάρτα ασυλίας κέρδισε η Πόπη! Μάλιστα, ο Πάνος Ιωαννίδης της είπε: «Είναι ότι καλύτερο μας έχεις φέρει μέχρι στιγμής, από όλες τις απόψεις! Πραγματικά συγχαρητήρια, συνέχισε έτσι».

Ποιοι είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση;

Και ποιοι ήταν εκείνοι με τις λιγότερο καλές προσπάθειες, που οδηγούνται σε Δοκιμασία Αποχώρησης;

Η Ελισάβετ, η Βασιλική και ο Μάριος είχαν τις τρεις χειρότερες προσπάθειες στη σημερινή δοκιμασία του MasterChef!