Η ώρα για την Ομαδική Δοκιμασία της εβδομάδας στο MasterChef έφτασε στο επεισόδιο της Τετάρτης (16/3) και αυτή τη φορά θα διεξήχθη σε μια από τις μεγαλύτερες αποθήκες logistics της Ελλάδας.

Μετά την οικειοθελή αποχώρηση του Βασίλη Βαλέχα, η κόκκινη ομάδα ήρθε στην Ομαδική Δοκιμασία μετρώντας την απώλεια ενός σημαντικού της μέλους.

Μετά τη νίκη του στο Tεστ Δημιουργικότητας, ο Γιάννος Σδούγκας είχε στην κατοχή του πια τη μόνιμη κάρτα ασυλίας και ήταν εκείνος που κλήθηκε να διαχειριστεί τα πλεονεκτήματα αυτής της δοκιμασίας και να επηρεάσει τις εξελίξεις.

Οι δυο ομάδες κλήθηκαν να μαγειρέψουν πέντε πιάτα, amuse bouche, σούπα, κρύο ορεκτικό, ζεστό ορεκτικό και κυρίως με θέμα τη fusion κουζίνα, συνδυάζοντας υλικά διαφορετικών χωρών με ελληνικά προϊόντα.

Καλεσμένος των τριών chef κριτών, Πάνου Ιωαννίδη, Σωτήρη Κοντιζά και Λεωνίδα Κουτσόπουλου σε αυτή τη δοκιμασία, ο κορυφαίος Έλληνας sushi chef, Αντώνης Δρακουλαράκος.

Και οι δυο ομάδες επιθυμούσαν τη νίκη, αφού η κόκκινη δεν ήθελε να χάσει την κυριαρχία της ως τώρα στις ομαδικές δοκιμασίες και η μπλε είχε ανάγκη να επανακάμψει, μετά τις επαναλαμβανόμενες ήττες και να πάρει «μια ανάσα».

Η δοκιμασία αρχικά κάποιους τους ενθουσίασε, αφού ένιωσαν ότι είναι στα «μέτρα» τους αλλά στη συνέχεια τα λάθη και οι αστοχίες άλλαξαν τη διάθεσή τους. Προβλήματα στην οργάνωση, στην κατανόηση του μαγειρικού ζητουμένου και στη συνεργασία, προκάλεσαν προβληματισμό στους διαγωνιζόμενους.

Ενοχλημένος ο Γρηγόρης: «Οκ, κάντε ό, τι γουστάρετε»

Τα μέλη της Κόκκινης Ομάδας έχοντας επιλέξει τις κούτες που περιλάμβαναν προϊόντα από τη Γαλλία και την Ιαπωνία συσκέπτονται ώστε να φτιάξουν το fusion μενού που τους ζητήθηκε.

Οι περισσότεροι παίκτες απόφευγαν να αναλάβουν να ετοιμάσουν μενού με άρωμα από Ιαπωνία, κάτι που έγινε αντιληπτό από τον Γρηγόρη και ανέλαβε να το κάνει ο ίδιος μαζί με τον Παναγιώτη.

Ωστόσο, ο Γρηγόρης μιλώντας on camera δήλωσε δυσαρεστημένος μιας και όλοι έλεγαν την άποψή τους δίχως να τον υπολογίζουν.

«Έρχομαι σε μια φάση που μου λένε αυτοί πιάτα μεταξύ τους και εγώ είμαι σαν να μην υπάρχω. Προσπαθώ να τους μιλήσω αλλά τίποτα. Οκ, κάντε ό, τι γουστάρετε!».

Έπεσε στην… παγίδα που έστησε ο Γιάννος

Πρωταγωνιστής του επεισοδίου ο Γιάννος, που είχε την κάρτα ασυλίας και διαμόρφωσε τις δύο ομάδες πιστεύοντας ότι δεν θα σπάσει το σερί νικών της κόκκινης ομάδας.

Έτσι όρισε ξανά τον «Μπόμπαινα» αρχηγό της Μπλε.

Οι ομάδες έπρεπε, λοιπόν, να παντρέψουν την ελληνική με δύο διαφορετικές ξένες κουζίνες και να δημιουργήσουν ένα πλήρες μενού.

«Ήμουν χαμένος 100%. Εγώ ντρέπομαι για αυτό που ήμουν σήμερα. Φταίει η κάρτα; Τη δίνω αύριο για να ξαναγίνω αυτό που ήμουν» είπε ο Γιάννος που τελικά έπεσε στην παγίδα που έστησε στην Μπλε ομάδα (σ.σ. Ταϊλάνδη και Ισπανία είχαν τα κουτιά της).

Ο παίκτης είχε αναλάβει το κυρίως πιάτο που πήγε στραβά σε πολλά επίπεδα. Το πιάτο κλήθηκε να παντρέψει την ελληνική με τη γαλλική κουζίνα.

«Έχει τεχνικά λάθη, λάθη στο στήσιμο, δεν μας αντιπροσωπεύει.

Είχα σκοπό να δείξω αυτό που τρώμε την Κυριακή στο σπίτι, ένα αρνί με πατάτες στο φούρνο» δικαιολογήθηκε στους κριτές όταν παρουσίασε το πιάτο.

Ο Σωτήρης Κοντιζάς του τόνισε ότι δεν είδε εκ πρώτης όψεως κάτι ελληνικό στο πιάτο. Μάλιστα όταν δοκίμασε βρήκε ωμή την πατάτα του στο πιάτο.

Στο κλείσιμο της ημέρας, ο Αντώνης Δρακουλαράκος, ένας από τους αγαπημένους γκεστ του κοινού που επέστρεψε και φέτος, δήλωσε ότι η fusion κουζίνα είναι δύσκολη.

«Έχεις έρθει σε ασυλία, αντιγραφή πιάτου, και τώρα σε ομαδική» του είπε ο Σωτήρης Κοντιζάς.

«Και του χρόνου μπορεί να έρθω και στη θέση σου» του είπε ο σεφ.

«Και του χρόνου κριτής» του απάντησε ο Κοντιζάς.