Οι auditions του MasterChef 6, έφτασαν πια στο τέλος τους και το έργο των τριών chef κριτών, Σωτήρη Κοντιζά, Πάνου Ιωαννίδη και Λεωνίδα Κουτσόπουλου, έγινε ακόμα πιο δύσκολο, αφού οι διαθέσιμες λευκές ποδιές, που είχαν απομείνει, ήταν πια ελάχιστες.

Ήταν οι τελευταίοι υποψήφιοι, που διεκδίκησαν την είσοδο τους στον διαγωνισμό και κανείς δεν ήθελε να χάσει την ευκαιρία. Ήταν η στιγμή να αποδείξουν ότι όχι μόνο το θέλουν περισσότερο από τους άλλους, αλλά και ότι αντέχουν και περισσότερο!

Αρκετοί ήταν οι επίδοξοι MasterChef που πέρασαν στο επεισόδιο της Τρίτης (25/1) από τις οντισιόν του σόου. Ένας εξ΄αυτούς, όμως, έκανε έξαλλους τους χρήστες του Twitter.

Ο λόγος για τον 25χρονο Φάνη ή Φανούρη με καταγωγή από τα Χανιά. Ο Κρητικός, ωστόσο, δεν πήγε στις auditions με κάποια παραδοσιακή συνταγή του τόπου του, αλλά με μια ιταλική συνταγή. Αποφάσισε να φτιάξει για τους κριτές ραβιόλι με σπανάκι στη ζύμη γεμιστό με τέσσερα τυριά και μια κρέμα για το τελείωμα.

Επέλεξε το συγκεκριμένο πιάτο, γιατί ήθελε να φτιάξει ένα φρέσκο ζυμαρικό και όπως τόνισε ευελπιστούσε ότι ο χρόνος θα του έφτανε. Ήταν αποφασισμένος να μπει στο σπίτι του παιχνιδιού, γιατί όπως τόνισε είναι από τους ανθρώπους που βαριούνται να κάνουν τα ίδια και τα ίδια και ήθελε να δει μέχρι που μπορούσε να φτάσει.

Πάντως, περίμενε να τον πνίξουν τα… νερά του Πάνου Ιωαννίδη όταν θα τα τάραζε.

Τελείωσε ζαχαροπλαστική, αλλά δεν ασχολήθηκε ποτέ με την συγκεκριμένη ειδικότητα.

Αγαπημένη παίκτρια από παλιά η Κατερίνα Λένη, γιατί ήταν εκρηκτική, είχε τσαμπουκά και ήταν ειλικρινής με τους συμπαίκτες της, όταν κάτι την ενοχλούσε.

Αγαπημένος του κριτής είναι όπως τόνισε ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος, γιατί θα σε πάρει κάτω από τα φτερά του και θα σε στηρίξει στον δρόμο σου.

Όσο ο Φανούρης μιλούσε, τόσο το Twitter εξοργιζόταν με αυτά που έλεγε.

Έχει επιθετικές τάσεις, – ανέφερε – τα κάνει όλα λαμπόγυαλο όταν φορτώνει, έχει βέβαια ηρεμήσει λίγο, αλλά όχι πολύ τα τελευταία χρόνια.

Χαρακτηριστική ήταν η περιγραφή του πως κάποια στιγμή σε δουλειά πετούσε πράγματα σε συνεργάτες του, επειδή τον είχαν υποτιμήσει, εκείνος ήταν ο αρχηγός και δεν δέχτηκαν εντολή του. Υπήρξε τσακωμός και μια ιπτάμενη κατσαρόλα με αλά κρεμ μέσα.

Το Twitter τον πέρασε γενεές δεκατέσσερις και φυσικά χάρηκε όταν ο Πάνος Ιωαννίδης τον προσγείωσε απότομα λέγοντάς του: «Ναι φαίνεται ότι είναι στο δικό σου το μυαλό αυτό το πιάτο, γιατί το πιάτο σου δεν έχει καμία σχέση με ραβιόλι. Δεν είναι ένα σωστό πιάτο και δεν θυμίζει καν κάτι ιταλικό. Δεν σου μιλάω για το βράσιμο, γιατί η πάστα φρέσκα στα 2,5 λεπτά έχει βγει», δίνοντάς του «όχι».

Ο Πάνος Ιωαννίδης όταν κλήθηκε να δοκιμάσει το πιάτο του διαγωνιζόμενου τον ρώτησε αν έβαλε σιμιγδάλι στη ζύμη, αλλά απάντησε ο Φανούρης μόνο αλεύρι, τον ρώτησε επίσης πότε και πόσα λεπτά έβρασε τα ραβιόλι.

Με τα δύο «ναι» των Κοντιζά και Κουτσόπουλου, ωστόσο, πήρε την ποδιά, όμως το Twitter δεν ενθουσιάστηκε πολύ με την κίνηση αυτή.