Η δήλωση της Έλενας Ακρίτα για τις ακριβές τσάντες της Φωτεινής Πιπιλή αποτέλεσε αφορμή για σχόλιο, με τον Δήμο Βερύκιο να ξεσπά εναντίον της, αναφερόμενος στη σύνταξη που έπαιρνε μετά το θάνατο του πατέρα της, Λουκή Ακρίτα.

«Μιλάνε οι χορτάτες και προκαλούν. Δεν μπορεί η Έλενα Ακρίτα να απαντάει και να κάνει πλάκα για το σχόλιο της Φωτεινής Πιπιλή, όταν λίγες μέρες πριν έχει βουίξει το διαδίκτυο, όταν συζητήθηκε στη Βουλή το θέμα που έχει άμεση σχέση με τον προκλητικό νόμο που έγινε το 1965 επί Γεωργίου Παπανδρέου για να παίρνει σύνταξη η μητέρα της και η ίδια», είπε ο Δήμος Βερύκιος στην εκπομπή «Happy Day» του Alpha. Και συμπλήρωσε: «Επί 45 χρόνια, από το 1965 μέχρι το 2010 έπαιρνε τη σύνταξη του πατέρα της Λουκή Ακρίτα. Ο “Γέρος της Δημοκρατίας”, όταν πέθανε ο πατέρας της Έλενας Ακρίτα, έφτιαξε νόμο προσωπικό, προσωπική σύνταξη. Προβλεπόταν ότι θα συνεχίσει να την παίρνει όσες φορές και αν παντρευτεί στη ζωή της, πράγμα που δεν ισχύει για τις υπόλοιπες ορφανές. Ούτε η Χούντα δεν της έκοψε τη σύνταξη, την έκοψε η Τρόικα».

Υπενθυμίζεται ότι η Έλενα Ακρίτα είχε σχολιάσει με αιχμηρό τρόπο τη δήλωση της Φωτεινής Πιπιλή για τις μαϊμού τσάντες, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Να βάλω ένα κουίζ στη συνάδελφο, τη Φωτεινή Πιπιλή, η οποία είπε ότι οι τσάντες της όλες είναι original και ότι βλέπει από χιλιόμετρα μακριά ποια βουλευτίνα έχει μαϊμού τσάντα. Θέλω, λοιπόν, η κάμερα να δείξει τη δική μου την τσάντα και να μας πει η Φωτεινή Πιπιλή, αυτή η τσάντα είναι original ή είναι μαϊμού; Κι εγώ θα πω την αλήθεια, έτσι για να μιλήσουμε για μόδα Φωτεινή σε τέτοιες εποχές που πέφτουν οι άνθρωποι από τα παράθυρα».