Μπορεί η 3η season της σειράς «The Sinner» να προβλήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020 από το USA Network, αλλά το Ελληνικό Netflix πρόσφατα απέκτησε δικαιώματα και πλέον φιγουράρει στο top10.

Στον τρίτο κύκλο ο ντετέκτιβ Άμπροουζ ξεκινά μια έρευνα για ένα σοβαρό τροχαίο δυστύχημα στα περίχωρα του Ντόρτσεστερ της Νέας Υόρκης.

Σύντομα θα αντιληφθεί ότι ίσως και να είναι μία από τις πιο περίπλοκες υποθέσεις στην καριέρα του.

Ακολουθούν spoilers

Καθώς η τρίτη σεζόν του The Sinner ξεκινά γνωρίζουμε τον καθηγητή κολλεγίου Jamie Burns (Matt Bomer) και τη σύζυγό του Leela (Parisa Fitz-Henley) είναι μια εβδομάδα πριν από το να υποδεχτούν το πρώτο τους παιδί. Ένα βράδυ, ο παλιός του φίλος από το κολέγιο, ο Nick Haas (Chris Messina) εμφανίζεται στο σπίτι του στο νομό Ντόρτσεστερ της Νέας Υόρκης.

Ο Τζέιμι δεν είναι χαρούμενος που βλέπει τον Νικ και όταν η Λέιλα προσκαλεί τον Νικ σε δείπνο, η συζήτηση είναι γεμάτη ένταση. Αργότερα το απόγευμα, ο Jamie και ο Nick πηγαίνουν για μια βόλτα και μπλέκουν σε αυτοκινητιστικό ατύχημα σε κτήμα που ανήκει στην τοπική καλλιτέχνη Sonya Barzel (Jessica Hecht) και αυτό γίνεται το κεντρικό περιστατικό για αυτή τη σεζόν.

Καθώς το πρώτο επεισόδιο κλείνει, υπάρχει μια χαλαρή στιγμή μεταξύ του Jamie και του Nick που θα αντηχεί καθ ‘όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Ο ντετέκτιβ Χάρι Αμπρόσε (Μπιλ Πουλμάν) εξακολουθεί να εργάζεται και ζει σε ένα απομακρυσμένο σπίτι έξω από το Ντόρτσεστερ. Ο Ambrose υποφέρει , κυριολεκτικά, καθώς πολεμά την ισχιαλγία ενώ εξετάζει τη σκηνή του ατυχήματος.

Όταν μιλά με τον Jamie, βλέπει πόσο κουρασμένος είναι και αποσπά την προσοχή του καθώς ξεκινά να σκαλιζεί στην ιστορία του και του Nick. Και εδώ ξεκινά η σειρά γιατί ο Ambrose μαθαίνει ότι ο Jamie και ο Nick ήταν ένα όχι απλό συνηθισμένο ζευγάρι φίλων αλλά λίγο πολύ παιδιά ταραγμένα.

Αφού μίλησε με τον καθηγητή της φιλοσοφίας του κολλεγίου και έναν από τους συμμαθητές του Jamie στο κολέγιο, ο Ambrose μαθαίνει ότι ο Nick είχε ένα είδος συναισθηματικής εξάρτησης με τον Jamie και τον ώθησε να ξανασκεφτεί την προσωπική του φιλοσοφία για τη ζωή και τον τρόπο ζωής του, με αποτέλεσμα ορισμένες επικίνδυνες περιπέτειες.

Αν και ο Jamie προσπάθησε να αφήσει το παρελθόν του με τον Nick στην ζωή του με τη Leela, μετά το αυτοκινητιστικό δυστύχημα, βλέπουμε ότι είναι αδύνατο να το κάνει αυτό, καθώς αρχίζει να «βλέπει» τον Nick σε τυχαίες στιγμές καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας του. Η επιρροή του Νικ στον Τζέιμι είναι ακόμα ισχυρή – στην πραγματικότητα, είναι ισχυρότερη μετά το μοιραίο ατύχημα.

Όταν ο Jamie φτάνει στον Ambrose για βοήθεια, ο Ambrose προσπαθεί να τον κάνει να δει έναν ψυχίατρο , με απώτερο σκοπό τον εγκλεισμό του σε μια κλινική . Τον θεωρεί ψυχολογικά ασταθή , όμως τίποτα δεν πάει σύμφωνα με τα σχέδια του.

Ο Ambrose καταλαβαίνει γρήγορα ότι το υποκινούμενο περιστατικό είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο που έσπασε σε ένα δέντρο. Υπάρχουν πολλά συναισθηματικά συντρίμμια κάτω από το στριμμένο μέταλλο του πολυτελούς σπορ αυτοκινήτου του Nick και του κατεστραμμένου σώματός του, και ο Ambrose είναι ακριβώς ο τύπος για να ανακαλύψει την πραγματική ιστορία.

Ο Ambrose γρήγορα αντιλαμβάνεται πως η όλη η φιλοσοφία των δυο αντρών βασίζεται σε μια πρωτότυπη και αρκετά παλιά φιλοσοφία αυτή του Nietzsche, την έννοια του ubermensch και τι σημαίνει να κοιτάς την άβυσσο.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Σε γενικές γραμμές η σειρά αυτή την φορά πάει αργά και σχεδόν αδιάφορα καθώς περνούν τα επεισόδια μέχρι να χτίσει επιτέλους τον χαρακτήρα και αυτό θα συμβεί στο 5 επεισόδιο. Στην ουσία λοιπόν προσπαθείς να καταλάβεις την ολοκληρωμένη ιστορία του Jamie που φαίνεται εξ αρχής ένας άνθρωπος χωρίς ιδιαίτερη ψυχική δύναμη.

Όσο περνάνε τα επεισόδια καταλαβαίνεις πως φτάνει στο άλλο άκρο μέσω της φιλοσοφίας που ακολουθεί εκείνος και ο Nick για να καταλήξει στο τέλος της σεζόν εκεί από όπου ξεκίνησε. Ναι ξέρω ένα μικρό μπέρδεμα το νιώθετε τώρα αλλά δεν θέλω να αποκαλύψω το τέλος της σεζόν γιατί θεωρώ πως μόνο αυτό άξιζε.

Θα έρθω λοιπόν άλλη μια φορά να πω πως πολλές σειρές που ξεκινούν δυναμικά καταλήγουν αδιάφορες και βαρετές στην συνέχεια. Δεν μπορώ να πω ότι μου άρεσε και σε καμία περίπτωση δεν θα μπορέσω να την συγκρίνω με την πρώτη σεζόν της που ήταν πραγματικά ότι καλύτερο. Εδώ ήταν σχεδόν τα πάντα προφανή και αδιάφορες οι τόσες πληροφορίες που συλλέξαμε στην διάρκεια της. Θα προτιμούσα να είχαν μείνει σε μια σεζόν σαν μίνι σειρά.