Είναι από τις μίνι σειρές που ήθελα καιρό να δω επηρεασμένος και από την υψηλή βαθμολογία αλλά και από πολλούς που μου την πρότειναν. Μιλάμε για την σειρά «The Night of» του HBO που προβλήθηκε το 2016.

Πρόκειται για μία μίνι σειρά αστυνομική και δικαστική θα έλεγα, καθώς ακολουθούμε τον Naz, έναν Πακιστανό γεννημένο στην Αμερική όπου ξυπνά στο σπίτι μιας κοπέλας και την αντικρίζει νεκρή.

Πλέον πρέπει να αποδείξει την αθωότητά του όπως ο ίδιος ισχυρίζεται.

Ακολουθούν spoilers

Η ιστορία του Naz ξεκινά όταν ένα βράδυ καλεσμένος σε πάρτι, παίρνει κρυφά το ταξί του πατέρα του για να πάει. Στον δρόμο όμως ξαφνικά μπαίνει μία όμορφη κοπέλα η Andrea και του ζητάει να πάνε στην παραλία. Γοητευμένος αποφασίζει να δεχτεί και μετά από μερικές στάσεις και μικρή ποσότητα ναρκωτικών καταλήγουν σπίτι της όπου και κάνουν έρωτα. Το πρωί όμως ο Naz ξυπνά στην κουζίνα και καθώς πήγαινε στο δωμάτιο της Andrea, την βρίσκει νεκρή με 22 μαχαιριές.

Μέσα στον πανικό του φεύγει παίρνοντας μαζί του όμως και κάποια ενοχοποιητικά στοιχεία όπως το μαχαίρι που είχε αγγίξει και κάποια ναρκωτικά. Τρέχοντας ξεχνά τα κλειδιά από το ταξί και αναγκάζεται σπάζοντας το τζάμι της εξώπορτας να γυρίσει στο σπίτι, πράγμα που τον κάνει αντιληπτό από έναν γείτονα που καλεί την αστυνομία.

Στον δρόμο για κακή του τύχη στρίβει παράνομα και ένα περιπολικό τον σταματά και τον συλλαμβάνει για επικίνδυνη οδήγηση χωρίς να γνωρίζουν ακόμη κάτι. Αργότερα στο τμήμα και με το μαχαίρι ακόμη πάνω του, τον συλλαμβάνουν για την δολοφονία της Andrea και ο Γολγοθάς του ξεκινά.

Για καλή του τύχη βρίσκετε εκεί ένας μικρός δικηγόρος ο John Stone που τον υποδύεται εξαιρετικά ο John Turturro, και τον αναλαμβάνει βλέποντάς το ως μία μεγάλη ευκαιρία καριέρας. Σίγουρα τα στοιχεία απέναντί του πάρα πολλά και ο Naz προφυλακίζεται και πλέον μέχρι να δικαστεί πρέπει να επιβιώσει μέσα στην «κόλαση». Θέλοντας και μη ο Naz αρχίζει να ενσωματώνεται στου κανόνες και την εμφάνιση της φυλακής κάνοντάς τον από έναν απλό φοιτητή σε όμοιο κατάδικο με όλους τους υπόλοιπους.

Περνώντας από πολλά κύματα η υπεράσπισή του και αρνούμενος ο ίδιος να δώσει ψεύτικη ομολογία για να μειωθεί η ποινή του σε 15 χρόνια, ο John προσπαθεί να βρει στοιχεία. Απέναντί του όμως έχει τον πολύ ικανό ντετέκτιβ Dennis Box, που αν και αυτός προχώρησε την διαδικασία σύλληψης του Naz, κάτι μέσα του τον κάνει να μην είναι ακόμη σίγουρος.

Ξεκινώντας μία έρευνα ο Box αλλά και ο John βρίσκουν στοιχεία που οδηγούν στην αθώωση του Naz που γυρνώντας στην ζωή του τίποτα δεν είναι το ίδιο για αυτόν και την οικογένειά του.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η μίνι σειρά «The Night Of» ήταν μία υπέροχη αλλά όχι εξαιρετική σειρά. Πιο συγκεκριμένα αυτό που την απογειώνει είναι οι ερμηνείες όλων των πρωταγωνιστών όπου προσωπικά ξεχώρισα τον John Turturro και τον Riz Ahmed, με τον πρώτο να κλέβει κυριολεκτικά την παράσταση.

Σκηνοθετικά ήταν πάρα πολύ καλό χωρίς όμως να μας προξενεί κάποια μεγάλη έκπληξη όταν είναι παραγωγή HBO.

Το σημείο που πιστεύω έχασε η σειρά ήταν το σενάριο. Ο λόγος είναι πως ενώ ξεκινά δυνατά με πολύ ωραία ιστορία και χαρακτήρες, όσο προχωρά νιώθεις πως χάνεσαι λίγο και χάνεις και αυτούς και ενώ περιμένεις ένα τέλος με κάποια κορύφωση, ξαφνικά σου το δίνει τόσο απλά που σίγουρα ζητάς το κάτι παραπάνω. Το τέλος εννοείται δεν είναι κακό, αλλά παρακολουθώντας επτά μονόωρα επεισόδια και το όγδοο διάρκειας μιάμισης ώρας, σίγουρα θες κάτι παραπάνω.

Η σειρά «The Night Of» σίγουρα αξίζει να το παρακολουθήσετε, ειδικά αν σας αρέσουν συνδυασμοί αστυνομικών και δικαστικών σειρών, καθώς και σειρών όπου οι ερμηνείες είναι πάνω από όλα.