Η πρώτη σειρά της Marvel για το Disney+ ολοκληρώθηκε και η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για τεράστια επιτυχία. Η Marvel ξεκίνησε δυναμικά την είσοδο της στην συνδρομητική υπηρεσία και σίγουρα το WandaVision θέτει τον πήχη για τις σειρές που θα ακολουθήσουν πολύ ψηλά.

Άλλωστε εταιρείες στατιστικών την ανέδειξαν την πιο δημοφιλή σειρά αυτής της εποχής και το ίδιο το Disney+ αρκετές φορές «έπεσε» στην κυκλοφορία των νέων επεισοδίων από τον χείμαρρο των θεατών που προσπαθούσαν να τα δουν. Δημιούργημα του Jac Schaeffer το WandaVision είναι μια μίνι σειρά 9 επεισοδίων που δένει το μέχρι τώρα MCU και βάζει τις βάσεις για την συνέχεια του αγαπημένου σύμπαντος ηρώων της Marvel με έναν πολύ ιδιαίτερο και πρωτότυπο τρόπο.

Η σειρά λοιπόν εξελίσσεται μετά τα γεγονότα του Avengers: Endgame και ακολουθεί την ζωή της Wanda και του Vision στο ονειρικό Westview. Οι δύο τους ζουν σε αυτήν την πόλη παγιδευμένοι, κατά κάποια έννοια, μέσα σε διάφορα Sitcoms. Η σειρά αποτελεί ένα ταξίδι στον χρόνο και φόρο τιμής σε πολλά Sitcoms που διαμόρφωσαν την τηλεόραση, ξεκινά από την δεκαετία του 50′ και κάθε επεισόδιο εμπνέεται από ένα Sitcom με τα χρόνια να περνούν. Το πέρασμα των δεκαετιών αποτυπώνεται υπέροχα στην σειρά, από την ενδυμασία των χαρακτήρων,τα props που υπάρχουν στο set έως το ευρύτερο περιβάλλον και αέρα που εκπνέει το κάθε επεισόδιο οι λεπτομέρειες θα σας μαγέψουν.

Το WandaVision θα σε προσελκύσει για τους χαρακτήρες του αλλά θα σε κρατήσει με το μυστήριο που επικρατεί, καθώς μέσα στην κωμωδία σαν θεατής δεν ξέρεις τι ακριβώς συμβαίνει. Δεν ξέρεις ποιος ευθύνεται για όλα αυτά, ποιος είναι ο Villain της ιστορίας ή αν υπάρχει κάποιος Villain γενικότερα. Το συγκεκριμένο project αποτελεί σίγουρα το πιο διαφορετικό και δημιουργικό εγχείρημα της Marvel. Όμως πίσω από τις φανφάρες και οτιδήποτε υπερηρωικο προσφέρει η σειρά, μπορεί κάποιος να πει πως πρόκειται για μια ιστορία με πηγή έμπνευσης το πένθος και την ανθρώπινη απώλεια.

Τα επεισόδια φαίνεται να ακολουθούν τα στάδια του πένθους άλλωστε είναι μια σειρά γεμάτη λεπτομέρειες και έξυπνα Easter Eggs,είναι τόσο προσεγμένη σαν παραγωγή που πραγματικά απολαμβάνεις την προσπάθεια του να αντιληφθείς τι συμβαίνει.

Να πούμε πως όσοι είχαν την υπομονή να περιμένουν να ολοκληρωθεί η σειρά για να την δουν θα ανταμειφθούν με ένα από τα καλύτερα Binge Watching καθώς η σειρά σε κάθε επεισόδιο σε αφήνει διψασμένο για περισσότερο και για απαντήσεις. Μπορεί να ξεκίνησε κάπως αργά, αλλά γρήγορα θα σας θυμίσει πως πρόκειται για κομμάτι του MCU, η κλιμάκωση προς το Finale είναι απλά υπέροχη και όλες οι ανατροπές και οι αποκαλύψεις θα σας εντυπωσιάσουν.

Υπάρχουν κάποια plot twists που μπορεί κάποιος εύκολα να προβλέψει αλλά ακόμα και αυτά η σειρά καταφέρνει να στα παραδώσει με έναν τόσο εντυπωσιακό τρόπο που σε κάνει να ξεχνάς ότι το χες σκεφτεί εξαιτίας του φαντασμαγορικού θεάματος που βλέπεις.

Αν σας προβληματίζει ο παράγοντας Sitcom να σας καθησυχάσω λέγοντας σας πως η σειρά έχει τεράστιο μέρος της και εκτός αυτού του είδους. Μεγάλο ρόλο σε αυτό παίζει και η νέα οργάνωση SWORD που εισάγει η σειρά στο MCU που είναι εκτός Westview και προσπαθεί να βρει τι ακριβώς συμβαίνει με την Wanda, τον Vision και την κατάσταση που ζούν. Την δημιουργικότητα του σεναρίου απογειώνουν τα εφέ και η σκηνοθεσία της σειράς που δεν έχουν να ζηλέψουν σε τίποτα μια παραγωγή αντίστοιχης ταινίας.

Η Disney φαίνεται πως επένδυσε σε αυτήν καθώς δημιούργησε κάτι ακριβό και καλοφτιαγμένο, πως να μην το κάνει άλλωστε αφού γνωρίζει πως το κοινό της Marvel είναι απαιτητικό και φυσικά άρμοζε κάτι ξεχωριστό για την νέα φάση της.

Η μουσική της σειράς είναι πάντα πολύ στοχευμένη και έξυπνα τοποθετημένη. Τα κομμάτια που ακούμε συνήθως συμβολίζουν κάτι σχετικά με το παρελθόν των χαρακτήρων ή κάτι σχετικά με όσα βιώνουν. Να πούμε επίσης ότι μερικά κομμάτια όπως και τίτλοι αρχής γράφτηκαν αποκλειστικά για την σειρά προσφέροντας μια ιδιαίτερα ευχάριστη νότα σε όλο αυτό. Φανταστικά είναι και τα κουστούμια των χαρακτήρων που αλλάζουν με τις εποχές προσφέροντας τρομερή ακρίβεια. Να πω πως οι Fans των Comics θα πάρουν και μια γεύση από τα κλασσικά κουστούμια της Scarlet Witch και του Vision με έναν πολύ έξυπνο τρόπο που είχε αποκαλυφθεί από τα πρώτα Trailer της σειράς.

Για το τέλος άφησα το Cast και τους χαρακτήρες καθώς πιστεύω πως πρόκειται για το δυνατότερο χαρτί της σειράς. Αγάπησα απίστευτα το υποστηρικτικό Cast που ως εξωτερικός παράγοντας καταφέρνει να δέσει τέλεια με την όλη ιστορία. Φυσικά αναφέρομαι στην μαγική τριάδα Kat Dennings (Darcy Lewis/Thor), Randall Park (Jimmy Woo/Ant-Man and Wasp) και Teyonah Parris (Monica Rambeau/Captain Marvel) όπου η συμμετοχή τους στην σειρά ήταν πολύ ευχάριστη και έδωσε δυναμικές που οι ταινίες της Marvel δεν είχε εξετάσει στο παρελθόν. Η Kathryn Hahn (Agnes) μπορώ να πω πως ήταν η αποκάλυψη της σειράς με την φανταστική ερμηνεία της στον ύποπτο και φασαριοζικο ρόλο της γειτόνισσας Agnes.

Και πάμε τώρα στο βασικό δίδυμο με την Elizabeth Olsen και τον Paul Bettany, ξεκινώντας με τον Bettany να πω πως η επιστροφή του ως Vision μου ήταν ιδιαίτερα ευχάριστη. Ο ηθοποιός φαίνεται πως χάρηκε το κάθε του λεπτό στην σειρά και άλλες στιγμές μας πρόσφερε χαρά και άλλες συγκίνηση με τεράστια επιτυχία. Ενσαρκώνει τον Vision τόσο γλυκά και ανθρώπινα που ακόμα και όταν η «κάλυψη» του δεν είναι ενεργή ξεχνάς πως πρόκειται για ένα ρομπότ.

Η Elizabeth Olsen είμαι αρκετά σίγουρος πως φεύγει καρφί για υποψηφιότητα Emmy, η ερμηνεία της στην σειρά είναι απλά συγκλονιστική, καταφέρνει να μεταδόσει θυμό, αγωνία και θλίψη μεταπηδώντας από αυτά τα συναισθήματα με φοβερή μαεστρία λες και δεν τρέχει τίποτα. Ο τρόπος που προσαρμόζεται στην αλλαγή των δεκαετιών είναι απλά μαγευτικός, θα σε κάνει να πονέσεις για την Wanda και όσα έχει περάσει ενώ ταυτόχρονα θα υπάρξουν στιγμές που θα την φοβηθείς και θα την αμφισβητήσεις.

Η Olsen λάμπει και η σειρά είναι δικαιωματικά δική της και επιτέλους αναγνωρίζεται και χρησιμοποιείται το ταλέντο της. Η Wanda και ο Vision αναπτύχθηκαν και μεγάλωσαν σαν χαρακτήρες στα μάτια του κοινού μέσα σε 9 επεισόδια πολύ παραπάνω από ότι είχαν αναπτυχθεί στις ταινίες της Marvel μέχρι τώρα.

Η άποψη του lordoftheseries.gr

Η 4η φάση του MCU ξεκινά με το WandaVision και έχοντας ολοκληρώσει την σειρά δεν μπορώ να σκεφτώ μια καλύτερη αρχή. Το Disney+ παρέδωσε μια προσεγμένη παραγωγή με υπέροχη σκηνοθεσία και εικόνα, εξαιρετικά προσεκτική στις λεπτομέρειες. Οι Fans των Comics θα χορτάσουν με τα έξυπνα Easter Eggs και τα Cameos έκπληξη που κρύβει η σειρά. Η εκπληκτική χημεία του Cast θα σας ταξιδέψει σε μια ιστορία γεμάτη μυστήριο και μαγεία που θα σας συγκινήσει.

Ενώ ξεκινά ως μια ανάλαφρη σειρά δεν διστάζει να δείξει πως κάτι σκοτεινό κρύβεται και τότε είναι που ο θεατής δένεται συναισθηματικά με αυτήν. Μπορεί η αρχή της σειράς να χαρακτηριστεί αργή αλλά σίγουρα η κλιμάκωση θα σας ανταμείψει, με ένα εκπληκτικό φινάλε κινηματογραφικών προδιαγραφών. Αυτό ήταν ένα φιλόδοξο project για την Marvel και σίγουρα πέτυχε να προσφέρει κάτι διαφορετικό και φρέσκο που εισάγει νέα στοιχεία στο ευρύτερο MCU.

Το τέλος της σειράς εξηγεί την πλειοψηφία των αποριών που θα σας δημιουργηθούν ενώ ταυτόχρονα αφήνει ανοιχτά μέτωπα. Οι απαντήσεις σε αυτά θα δοθούν στην ταινία «Doctor Strange In the Multiverse of Madness» καθώς για την ώρα δεν υπάρχουν σχέδια για μια 2η σεζόν της σειράς.