Το «Big Brother» γύρισε στην τηλεόραση έπειτα από 20 ολόκληρα χρόνια και ο ΣΚΑΪ φρόντισε να είναι όλα τέλεια για αυτήν την… επάνοδο. Το reality εγκλεισμού κόστισε ακριβά στον σταθμό αφού επρόκειτο για μια ιδιαίτερα κοστοβόρα παραγωγή η οποία όμως κατάφερε να σημειώσει υψηλά νούμερα τηλεθέασης και να φέρει χαμόγελα στους ιθύνοντες.
Μπορεί το «Big Brother» να έφτασε στο τέλος του και να αναδείχθηκε μεγάλη νικήτρια η Άννα Μαρία Ψυχαράκη, οι υπεύθυνοι του ΣΚΑΪ όμως θα πάνε για άλλη μια φορά στο ταμείο προκειμένου να πληρώσουν για το Big Brother.
Αυτή τη φορά, ο ΣΚΑΪ καλείται να πληρώσει το ποσό των 150.000 ευρώ, το οποίο αφορά σε πρόστιμα που επέβαλλε το Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο εξαιτίας δυο… άγριων περιστατικών που συνέβησαν στο σπίτι του Big Brother και τα οποία είχαν προκαλέσει κύμα αντιδράσεων.
Το πρώτο περιστατικό αφορά στον παίκτη ο οποίος αποβλήθηκε τελικά από το Big Brother και ο οποίος είχε κάνει λόγο για βιασμό συνομιλώντας με τα αδέρφια Βαρουξή. Αν και το συγκεκριμένο περιστατικό προβλήθηκε μόνο στον διαδικτυακό αέρα και όχι στην τηλεόραση ξεσήκωσε αντιδράσεις καθώς τα όσα ανέφερε ο παίκτης στους συμπαίκτες του προωθούσαν την κουλτούρα του βιασμού.
Το ΕΣΡ τιμώρησε τον ΣΚΑΪ με ποινή 30.000 ευρώ για «μετάδοση ποιοτικά υποβαθμισμένου οπτικοακουστικού περιεχομένου», 30.000 ευρώ για «παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της αξίας του ανθρώπου» και 30.000 ευρώ για «προβολή συμπεριφορών που υποτιμούν το γυναικείο φύλο».
Το δεύτερο περιστατικό για το οποίο «έφαγε» ποινή ο ΣΚΑΪ αφορά έναν έντονο καυγά ο οποίος έλαβε χώρα στο σπίτι του Big Brother και μεταδόθηκε τον Δεκέμβριο με πρωταγωνιστές τον Δημήτρη Κεχαγιά και τον Χρήστο Βαρουξή.
Για το συγκεκριμένο περιστατικό ο ΣΚΑΪ καλείται να πληρώσει 30.000 ευρώ για «προβολή υποβαθμισμένου ποιοτικά προγράμματος» και 30.000 ευρώ για «μετάδοση σε ώρες που συνηθίζουν να παρακολουθούν τηλεόραση οι ανήλικοι προγράμματος που μπορούσε να έχει αρνητικές συνέπειες στην ηθική και πνευματική τους ανάπτυξη».
Αξίζει να σημειωθεί πως ο ΣΚΑΪ υποστήριξε ότι το ΕΣΡ δεν είναι αρμόδιο να προχωρήσει σε έλεγχο της πρώτης περίπτωσης γιατί μεταδόθηκε μόνο διαδικτυακά αλλά ο συγκεκριμένος ισχυρισμός απορρίφθηκε.
Δείτε εδώ και εδώ τις αποφάσεις του Εθνικού Ραδιοτηλεοπτικού Συμβουλίου