Η σειρά «The Queen’s Gambit» κατάφερε να γίνει η πιο επιτυχημένη Limited Series του Netflix. Εδώ και πολλές εβδομάδες η ιστορία της Beth βρίσκεται σταθερά σε υψηλές θέσεις στο top 10 του Netflix.

Η επιτυχημένη σειρά είναι εμπνευσμένη από το ομότιτλο βιβλίο του Walter Tevis και, ενώ η ιστορία μεταφέρθηκε στις οθόνες μας για πρώτη φορά από το Netflix, μαθαίνουμε πως υπήρχαν σχέδια πριν χρόνια για την μεταφορά του βιβλίου ως ταινία. Μάλιστα αυτό το είχε αναλάβει ο ταλαντούχος Heath Ledger πριν πεθάνει.

Ο Heath ήταν τεράστιος fan του σκακιού καθώς έπαιζε από τα 10 του χρόνια. Σύμφωνα λοιπόν με τον δημιουργό της σειράς και όπως αναμεταδίδει το lordoftheseries.gr, Allan Scott ο Heath θα έκανε την σκηνοθετική του έναρξη. Ο Allan Scott είχε γράψει το σενάριο και όπως δήλωσε πέρασε τους τελευταίους μήνες πριν τον θάνατο του Ledger να συζητούν για την μεταφορά του βιβλίου στην μεγάλη οθόνη. Αυτό δεν έγινε ποτέ και μετά από τόσα χρόνια ο Allan αξιοποίησε το βιβλίο για να κάνει την σειρά που όλοι αγαπήσαμε στο Netflix.

Η ταινία θα έμπαινε σε στάδιο παραγωγής στα τέλη του 2008 δυστυχώς όμως ο Heath Ledger απεβίωσε τον Ιανουάριο του 2008. Μάλιστα τον ρόλο της Beth θα αναλάμβανε η Ellen Page γνωστή πλέον σε εμάς από την σειρά «The Umbrella Academy».

Η Page είχε λάβει ήδη κάποιες σελίδες του σεναρίου. Η ιστορία γνωστή, ο αγαπημένος Heath Ledger απεβίωσε και η ταινία δεν εξελίχθηκε ποτέ, ο Scott δήλωσε: «Αυτό που είναι σημαντικό είναι ότι η κινηματογραφική βιομηχανία έχασε ένα ταλέντο. Πιστεύω θα γινόταν ένας εξαιρετικός σκηνοθέτης». Δεν χωράει αμφιβολία ότι ο ταλαντούχος Heath είχε ακόμα πολλά να δώσει.