Αφιερωμένη στην ΕΡΤ και την ΕΡΑ Πύργου, είναι η Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής και οι εκδηλώσεις που διοργανώνονται από το δήμο Πύργου σήμερα σε ολόκληρη την πόλη.

Στόχος της δημοτικής Αρχής, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε με χθεσινή του συνέντευξη ο δήμαρχος Μάκης Παρασκευόπουλος, είναι να δυναμώσει η φωνή που θέλει την ΕΡΤ και την ΕΡΑ Πύργου ανοιχτή.

Δεκατρία μουσικά συγκροτήματα με περισσότερους από εξήντα καλλιτέχνες θα γιορτάσουν τη σημερινή ημέρα με εκδηλώσεις που θα γίνονται ταυτόχρονα σε πέντε διαφορετικά σημεία της πόλης. Εκδηλώσεις που οργανώνονται με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού και Αθλητικού Κέντρου Πύργου και την αφιλοκερδή συμμετοχή όλων των συμμετεχόντων.

Ο κ. Παρασκευόπουλος, μιλώντας για τη σημερινή γιορτή επισήμανε ότι είναι μια ευκαιρία να τονωθεί το ηθικό όλων, έτσι ώστε να μπούμε στο καλοκαίρι με μια νότα αισιοδοξίας, προετοιμάζοντας ένα όμορφο πολιτιστικό καλοκαίρι. «Σε έξι σημεία του Πύργου, εθελοντικά-μουσικά σχήματα θα δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους. Στους κεντρικούς δρόμους και τις πλατείες θα παιανίζει η φιλαρμονική. Στην πλατεία Νικάκη μία μεγάλη γκάμα από συγκροτήματα από νέους ανθρώπους, στο Επαρχείο, στα Χαλικιάτικα, στην Δεξαμενή. Πιστεύω ότι οι εθελοντές μουσικοί του δήμου Πύργου έδωσαν ότι καλύτερο μπορούσαν να δώσουν και με μεγάλη προθυμία επάνδρωσαν τα σχήματα αυτά».

Παράλληλα, ο δήμαρχος Πύργου αναφέρθηκε και στο Port Festival του Κατάκολου τονίζοντας ότι οι ετοιμασίες για τη διοργάνωση των εκδηλώσεων σε αυτό είναι πυρετώδεις όπως το ίδιο συμβαίνει και για μια σειρά άλλες μουσικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στα τοπικά διαμερίσματα και τις έδρες των πρώην δήμων Βώλακα, Ιάρδανου και Ωλένης.

Δείτε όλες τις εξελίξεις για την ΕΡΤ

Πηγή: ilialive.gr