Στη μακρινή Βραζιλία μάς μεταφέρει το ένατο επεισόδιο του ντοκιμαντέρ «Bossa Nova», καθώς θέμα του έχει τη λατρεία για το ποδόσφαιρο στη χώρα της Ν. Αμερικής.

Στο επεισόδιο θα προβληθεί την Παρασκευή στις 22:0, στο Novasports 1. Σε αυτό θα δούμε τη συνάντηση του παρουσιαστή Γιώργου Λυκουρόπουλου με το Ροναλντίνο στο Μπέλο Οριζόντε. Επιπλέον, οι τηλεθεατές θα έχουν την ευκαιρία να δουν τη λατρεία των οπαδών της Ατλέτικο Μινέιρο για τον παίκτη τους, όπως αποτυπώνεται μπροστά στη κάμερα.

Παράλληλα οι συντελεστές του ντοκιμαντέρ «Bossa Nova» κατάφεραν να είναι παρόντες στο διάσημο ντέρμπι του Ρίο, Φλαμένγκο – Φλουμινένσε, το οποίο συμπλήρωσε 100 χρόνια ζωής.

Κατά τη διάρκεια του ντοκιμαντέρ, θα παρακολουθήσουμε τον παροξυσμό που επικρατεί στο Πόρτο Αλέγκρε για τη Σπορτ Ιντερνάσιοναλ, τις αλάνες στο Ρεσίφε, τα πιτσιρίκια της Φλαμένγκο που προπονούνται στην Κόπα Καμπάνα, καθώς και εικόνες από τα γυρίσματα σε γήπεδα, στέκια φιλάθλων και τις σχολές ποδοσφαίρου στις παραλίες. Το επεισόδιο ολοκληρώνεται με συγκινητικές εικόνες από το Μουσείο του Μαρακανά .

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Λυκουρόπουλος κάλυψε 11.300 χιλιόμετρα μέσα σε 30 ημέρες, ταξίδεψε στις 12 πόλεις που θα φιλοξενήσουν τους αγώνες του Μουντιάλ, ακριβώς στις ίδιες ημερομηνίες που θα διεξαχθούν οι αγώνες του, δηλαδή από 12 Ιουνίου – 12 Ιουλίου.

Μέσα από το «Bossa Nova» οι συνδρομητές των καναλιών Novasports μεταφέρονται στην χώρα της «σάμπα» και βλέπουν τις πόλεις, τα γήπεδα, τους ανθρώπους, την κουλτούρα, την κοινωνία και παίρνουν χρηστικές πληροφορίες για τη χώρα που θα φιλοξενήσει τις καλύτερες εθνικές ομάδες του κόσμου.