Οι συνδρομητές του Novasports 1, το Σάββατο 6 Απριλίου στις 19.00, θα έχουν την ευκαιρία να δούνε μια εκπομπή …διαφορετική από τις άλλες, με τίτλο «Α.Ο. Γιάννινα–Μπαρτσελόνα, Ταξίδι στο Όνειρο».

Μέσα από αυτό το αφιέρωμα, θα παρακολουθήσουν τις καλύτερες στιγμές από το ταξίδι της ομάδας παίδων του ΑO Γιάννινα, το οποίο πραγματοποιήθηκε χάρη στην χορηγία της Nova, για να αναμετρηθούν με την αντίστοιχη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Αφορμή για την διεξαγωγή του φιλικού αγώνα υπήρξε ένα γκολ της ομάδας παίδων του ΑΟ Γιάννινα στο τοπικό πρωτάθλημα, το οποίο είχε μεγάλη διεθνή απήχηση στο διαδίκτυο, καθώς πολλοί το χαρακτήρισαν γκολ «αλά Μπαρτσελόνα». Ένα γκολ στο οποίο οι 11 μικροί παίκτες της ομάδας των Ιωαννίνων άλλαξαν 20 πάσες σε 59΄΄, χωρίς την παρεμβολή αντιπάλου.

Έτσι, στις 24 Μαρτίου, στο αθλητικό κέντρο «Ζοάν Γκαμπέρ», δίπλα ακριβώς στη φημισμένη «Λα Μασία», τα πιτσιρίκια του ΑΟ Γιάννινα είχαν την ευκαιρία να αγωνισθούν κόντρα στην αντίστοιχη ομάδα της Μπαρτσελόνα, έπειτα από πρόσκληση που έλαβαν από τους «μπλαουγκράνα». Εκεί, όπου κάποτε, κάποιοι άλλοι πιτσιρικάδες όπως οι Λιονέλ Μέσι, Τσάβι Ερνάντες, Αντρές Ινιέστα προπονήθηκαν στα παιδικά τους χρόνια και πήραν τις βάσεις για να φτάσουν την Μπαρτσελόνα στην κορυφή.

Η Nova, η οποία αποτελεί όλα αυτά τα χρόνια τον βασικό αρωγό του ελληνικού ποδοσφαίρου και εργάζεται για την υποστήριξη και αναβάθμιση του ελληνικού ταλέντου, κάλυψε τα έξοδα του… Ταξιδιού στο Όνειρο, μιας εμπειρίας μοναδικής, η οποία θα μείνει χαραγμένη ανεξίτηλα στη μνήμη και των πιτσιρικάδων του ΑΟ Γιάννινα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των προβολών της εκπομπής από τα κανάλια Novasports έχει ως εξής:

Σάββατο 6/4 19.00 Novasports 1
Σάββατο 6/4 22.00 Novasports 2
Δευτέρα 8/4 19.00 Novasports 2