Μετά την ενέργεια των εισαγγελικών αρχών να κλείσουν τις εγκαταστάσεις μετάδοσης του ξενόγλωσσου προγράμματος του ΑΘΗΝΑ 9,84 (Athens International Radio -AIR 104,4 FM), ο οποίος αποτελεί το μοναδικό δίαυλο επικοινωνίας με τους μετανάστες, ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

«Σε εποχές που η δημόσια περιουσία των ραδιοφωνικών συχνοτήτων παραμένει σκανδαλωδώς αρρύθμιστη, που το ραδιοφωνικό προϊόν υποβαθμίζεται, οι εισαγγελικές αρχές έθεσαν στο στόχαστρό τους έναν κοινωφελή σταθμό.

Ο λόγος – πέραν των όποιων άλλων κρυφών σκοπιμοτήτων; Ότι ο AIR 104.4 FM δεν έχει αδειοδοτηθεί μονίμως, διότι στο υφιστάμενο τοπίο της αυθαιρεσίας και της συναλλαγής δεν ξεκαθαρίζει το θέμα των αδειοδοτήσεων.

Πώς αντιλαμβάνεται η κυβέρνηση τη διαφάνεια, την προστασία των δημοσίων αγαθών και την ενσωμάτωση των μεταναστών, υπέρ της οποίας κόπτεται; Τι έχουν να πουν οι κύριοι Ραγκούσης, Ρέππας, Χυτήρης και Πεταλωτής; Πώς τοποθετούνται οι δημοτικές παρατάξεις; Και παρεμπιπτόντως, τι έχει να πει ο κ. Καμίνης;»