Την τύχη του στο MasterChef 3 θέλησε να δοκιμάσει ο Φρανσίσκο Περέιρα, ο οποίος στις οντισιόν αποφάσισε να διεκδικήσει την πολυπόθητη ποδιά με ένα μπέργκερ, που όμως, δίχασε τους κριτές.

Ο 32χρονος διαγωνιζόμενος από τη Μοζαμβίκη όσο έφτιαχνε το μπέργκερ, ξετύλιξε το κουβάρι της ζωής του και πώς βρέθηκε στην Ελλάδα, το 2008.

«Μαζί με την κρίση ήρθα κι εγώ», δήλωσε αρχικά ενώ αποκάλυψε ότι είχε πάρει υποτροφία για το Πολεμικό Ναυτικό, ολοκλήρωσε τις σπουδές του και γύρισε στην πατρίδα του. Επέστρεψε, όμως, στην Ελλάδα γιατί όπως είπε: «είχα αφήσει μια εκκρεμότητα που λέγεται Φαίη, η γυναίκα μου».

Με τη μαγειρική ασχολείται έξι χρόνια με τη μαγειρική και όνειρό του είναι να δουλέψει σε μια επαγγελματική κουζίνα. Ο Σωτήρης Κοντιζάς και ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος του έδωσαν το πολυπόθητο «ναι», σε αντίθεση με τον Πάνο Ιωαννίδη που του είπε «όχι», αλλά τελικά πέρασε στην επόμενη φάση.

Από τις αστείες στιγμές, ήταν εκείνη που ο Πάνος Ιωαννίδης μίλησε στη γλώσσα των σουαχίλι, αλλά ο διαγωνιζόμενος δεν κατάλαβε λέξη.