Μη χάσετε σήμερα το ΧΡΗΜΑ plus με θέματα που θα συζητηθούν…

«ΠΟΛΕΜΟΣ» ΔΝΤ-ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ
Το Ταμείο ζητά πολιτική λύση ώστε να καταστεί βιώσιμο το ελληνικό χρέος. Ασφυκτική η πίεση στους Γερμανούς για να απομακρυνθούν από τη γραμμή του… «λεφτά δεν υπάρχουν για την Αθήνα». Ισχυρή πίεση και στην Τρόικα να δεχθεί «ήπιο» πακέτο για τα 11,5 δισ. Ευρώ. Στη Σύνοδο Κορυφής της 18ης Οκτωβρίου η μεγάλη μάχη.

ΤΕΛΕΣΙΓΡΑΦΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΥΣΙΜΑ

«Ρίξτε τώρα τις τιμές των καυσίμων», ήταν το μήνυμα των επικεφαλής της Τρόικας προς τον υπουργό Ανάπτυξης, με… υποσημείωση ότι αυτός ο στόχος μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της απελευθέρωσης της αγοράς.

ΤΑ ΞΕΝΑ FUNDS «ΠΑΙΖΟΥΝ» ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΕΛΛΑΔΑ

Μαζικές αγορές ελληνικών ομολόγων και μετοχών –κυρίως τραπεζικών– παρατηρούνται τις τελευταίες εβδομάδες από ορισμένα hedge funds και ειδικότερα distress funds (κεφάλαια κινδύνου), καθώς πλέον μειώνεται το «country risk» και πιστεύουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα και την ελληνική κυβέρνηση θα πάνε καλά, κάτι που θα τους αποφέρει καλύτερη απόδοση κεφαλαίων.

ΓΙΑΤΙ Η ΜΕΡΚΕΛ ΚΡΑΤΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ «ΠΑΙΧΝΙΔΙ»
«Σίγουρη» θεωρείται η δόση των 31,5 δισ., ανεξάρτητα από την έκθεση της Τρόικας, ενώ το Βερολίνο υποβαθμίζει τις ενστάσεις της Τρόικας για το ελληνικό πρόγραμμα! Πώς η Bundesbank έπεισε την καγκελάριο ότι ενδεχόμενο Grexit θα ήταν καταστροφή για τη Γερμανία…

ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΕΙ Ο ΛΟΒΕΡΔΟΣ;
Ένα επιχειρησιακό πλάνο εξόδου από την ύφεση καταρτίζει ο Ανδρέας Λοβέρδος και θα το ανακοινώσει, εκτός απροόπτου, σε λιγότερο από 50 ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες του «ΧΡΗΜΑ plus» από στενό συνεργάτη του, ο οποίος συμμετέχει στο οικονομικό επιτελείο του πρώην υπουργού!

Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥ ΕΓΚΛΗΜΑΤΟΣ

Ο άλλοτε ισχυρός επιθετικός κερδοσκόπος κατά της Ελλάδας, η Goldman Sachs «τρέχει» το ράλι του Χ.Α. και προσπαθεί να «ανοίξει δουλειές» στην Ελλάδα, λόγω των επερχόμενων αποκρατικοποιήσεων.