«Τις επόμενες ημέρες το in.gr, μετά από 18 χρόνια αδιάκοπης λειτουργίας, αναγκάζεται να ρίξει μαύρο». Με τη φράση αυτή, εργαζόμενοι της ιστοσελίδας ξεκινούν το κείμενο-παρέμβασή τους που αναρτήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με τίτλο «Ποιος πατά το enter για τους τίτλους τέλους του in.gr».

Όπως σημειώνουν, μεταξύ άλλων, «η συζήτηση για τις ευθύνες και η τιμωρία των υπαίτιων για την κατάληξη του ΔΟΛ στο οριακό αυτό σημείο, αναγκαία και εξαιρετικά σημαντική. Επείγουσα όμως πλέον η όποια πρωτοβουλία για να κρατηθούν ζωντανά το in.gr και τα άλλα μέσα του Οργανισμού, αν τα δάκρυα για τους εργαζομένους, την πολυφωνία και τη Δημοκρατία περιέχουν έστω ψήγμα αλήθειας».

«Την εβδομάδα αυτή πέφτουν και οι τελευταίες μάσκες, και όλοι βρίσκονται προ των ευθυνών τους και κρίνονται», σημειώνει και προσθέτουν ότι το παιχνίδι με τους εργαζόμενους και τη διατήρηση των ιστορικών μέσων να γίνονται «μπαλάκι» μεταξύ ιδιοκτησίας, τραπεζών, πολιτικών, επιχειρηματικών συμφερόντων και νέο παίκτη στην τελευταία παρτίδα τη Δικαιοσύνη, δεν πάει άλλο.

«Αν τα επόμενα 24ωρα δεν παρθούν αποφάσεις και δεν βρουν το θάρρος οι αρμόδιοι να αναλάβουν την ευθύνη, το μαύρο στον ΔΟΛ θα έχει ονοματεπώνυμα», υπογραμμίζουν οι εργαζόμενοι που υπογράφουν το κείμενο.

Σύμφωνα με τους ίδιους, «οι εργαζόμενοι που κρατάμε τόσους μήνες τα μέσα ανοιχτά, δουλεύοντας υπό τη δαμόκλειο σπάθη της ανεργίας, σε οικονομική και ψυχολογική εξαθλίωση, δεχόμενοι απανωτά χτυπήματα στην αξιοπρέπειά μας, “σφυρίζουμε το τέλος” στο ανήθικο παιχνίδι που παίζεται εδώ και μήνες στις πλάτες μας. Ποτέ δεν θελήσαμε να είμαστε μέρος του, μας ενέπλεξαν και μας χρησιμοποιούν διάφοροι κατά το δοκούν. Εμείς το μόνο για το οποίο παλεύουμε και επιδιώκουμε είναι η εξασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων μας, των δεδουλευμένων μας και των θέσεων εργασίας μας».