Σε μια περίοδο που η τηλεόραση «νοσεί», ένας γιατρός με πτυχία και περγαμηνές έρχεται για να της δώσει το φιλί της ζωής. Ο γιατρός δεν είναι άλλος από τον δημοφιλή ηθοποιό Γιάννη Μπέζο ο οποίος αναγκάστηκε να «πάρει» πτυχίο Ιατρικής προκειμένου να υποδυθεί τον ρόλο του γιατρού Μάρκου Στάικου στην ολόφρεσκη κωμωδία «Κλινική Περίπτωση» η οποία θα κάνει πρεμιέρα στη συχνότητα του Μεγάλου Καναλιού μέσα στις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου.

Ο Γιάννης Μπέζος, επέλεξε να επιστρέψει στην τηλεόραση, με μια κωμωδία που βασίζεται στην αγγλική «Dr. Martin» και κυρίως στην ισπανική «Dr. Mateo» η οποία έχει κάνει θραύση στο εξωτερικό. Κεντρικός ήρωας είναι ένας στρυφνός και μισάνθρωπος μεγαλοχειρουργός, μανιακός με την καθαριότητα και αιμοφοβικός, ο Μάρκος Στάικος.

Μια μέρα κι ενώ βρίσκεται στο μέσον μιας εγχείρησης, παθαίνει αιμοφοβία και τρέμει στην ιδέα να ξαναπιάσει νυστέρι. Τότε παίρνει τη μεγάλη απόφαση να εγκαταλείψει τη λαμπρή καριέρα του στη Νέα Υόρκη και στην καλύτερη κλινική του κόσμου στην οποία εργάζεται, για να εγκατασταθεί στην επαρχιακή πόλη όπου περνούσε τα καλοκαίρια του ως παιδί, τη γραφική Ληδία πλάι στον Ασπρογυαλό, προκειμένου να αναλάβει το τοπικό αγροτικό ιατρείο.

Φυσικά η προσαρμογή του στη ζωή της μικρής κοινωνίας θα είναι δύσκολη και γεμάτη μικρές ιστορίες καθημερινής τρέλας με τους συγχωριανούς του να τον φέρνουν πολλές φορές στα όριά του.

Η μόνη που θα του γλυκάνει λίγο τα πράγματα θα είναι η όμορφη, γλυκιά και ρομαντική αλλά και πολύ δυναμική δασκάλα, η Αντριάννα, την οποία θα ερωτευτεί με την πρώτη ματιά. Φυσικά η σχέση τους δεν θα είναι καθόλου εύκολη λόγω του δύστροπου χαρακτήρα του και θα περάσει από σαράντα κύματα.

Την Αντριάννα υποδύεται η Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους η οποία επιστρέφει κι αυτή δυναμικά ύστερα από τρία χρόνια απουσίας στη μικρή οθόνη.