Για τα όσα βίωσε την ώρα της συνέντευξης Τύπου του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ αλλά και το πώς αισθανόταν τις προηγούμενες ημέρες, πριν κάνει την ερώτηση για τους εργαζόμενους στα κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια, μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης η δημοσιογράφους του Alpha, Ευαγγελία Τσικρίκα.

«Εμείς είμαστε εργαζόμενοι, μια δουλειά κάνουμε, όπως όλος ο κόσμος. Τη δουλειά μου έκανα… όχι ούτε εξεπλάγην, ούτε το ένιωσα βίαιο αυτό με τις αντιδράσεις», δήλωσε η δημοσιογράφος, στην εκπομπή «Tatiana Live» στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», ερωτώμενη για τον εκνευρισμό στον Αλέξη Τσίπρα στη συνέντευξη Τύπου στην 81η ΔΕΘ το περασμένο Σαββατοκύριακο.

«Είχα τις προηγούμενες μέρες πολύ άγχος. Εγώ γενικώς δεν εκφράζομαι πολύ προς τα έξω. Τις προηγούμενες ημέρες είχα πολύ άγχος και πριν από τη συνέντευξη έρχονταν οι συνάδελφοι και μου έλεγαν να μας εκφράσεις όλους, να εκφράσεις και τη δική μας αγωνία. Αισθάνθηκα ότι υπήρχε κίνδυνος να εκτεθώ αλλά έπρεπε αυτό που νιώθω και οι συνάδελφοι μου και εγώ να το αποτυπώσω», σημείωσε.

«Την ίδια μέρα δεν είχα άγχος γιατί είπα “ό,τι έχεις να πεις, πες το”», συμπλήρωσε.

Σχετικά με την αντίδραση του πρωθυπουργού την ώρα της ερώτησης, η ίδια σημείωσε: «Κατάλαβα ότι του προξενούσε έναν εκνευρισμό και μια νευρικότητα αυτή η ερώτηση, επειδή εξέφρασα αυτό που αισθανόμουν, ήταν λογικό. Όχι δεν απόρησα με την αντίδρασή του».

Για τις φωτογραφίες της με πολιτικούς που είδαν το φως της δημοσιότητας αλλά και την επίθεση που δέχτηκε από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη, η κ. Τσικρίκα παρατήρησε: «Εννοείται ότι έχουμε φωτογραφίες όλοι μας εθιμοτυπικές, είναι μέρος της δουλειάς μας με όλους από όλους από το πολιτικό φάσμα. Απλά διάλεξαν αυτά για να πουν κάτι».

Στο επιχείρημα ότι «καναλάρχες βάζουν μπροστά τους εργαζόμενους», η κ. Τσικρίκα απάντησε πως κάτι τέτοιο δεν ισχύει. «Είμαστε όλοι εργαζόμενοι, στην πλειοψηφία που ζούμε από τη δουλειά μας… Δεν στέκει πουθενά αυτό το επιχείρημα».

Αναφερόμενος για το κλίμα στο κανάλι της, όπου εργάζεται για 21 χρόνια, έκανε λόγο για 600 ανθρώπους που αισθάνονται ανασφάλεια. «Αλλά το παλεύουμε όσο μπορούμε, είμαστε μια ομάδα όλοι, ο ένας κρατά το χέρι του άλλου και ελπίζουμε… Ο επόμενος σταθμός είναι το Συμβούλιο της Επικρατείας. Έχουμε όλοι εμπιστοσύνη στη δικαιοσύνη. Κρατάμε γερά και περιμένουμε».