Η Τζένη Μπότση μίλησε στο «Πρωινό», όπου αναφέρθηκε – μεταξύ άλλων -στις κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάτρου, αλλά και στη δική της περίπτωση, ενώ σχολίασε και το πώς αντέδρασε η μητέρα της όταν έμαθε ότι είχε δεχθεί σεξουαλική παρενόχληση.

«Εγώ έχω πει από την αρχή ότι δεν είναι φυλετικό, έχει να κάνει με τη δύναμη της εξουσίας», τόνισε αρχικά η ηθοποιός, ενώ στη συνέχεια ανέφερε: «Στην οικογένειά μου είχα πει ότι έχω δεχτεί σεξουαλική παρενόχληση και θα βγω να το καταγγείλω. Τους είπα από ποιον άνθρωπο, αλλά δεν τους είπα λεπτομέρειες. Δυστυχώς, τις λεπτομέρειες τις έμαθαν από την τηλεόραση και ήταν πολύ συγκινητικό και για τη μητέρα μου και για τον πατέρα μου.

Μόλις με είδαν στην τηλεόραση, η μαμά μου μού ζήτησε συγγνώμη γιατί δεν με είχε μεγαλώσει έτσι ώστε να μπορέσω να της το πω από την αρχή. Από την άλλη, ήταν μια κοινωνία πολύ διαφορετική από τη σημερινή. Εγώ φοβόμουν ότι αν το πω στη μαμά μου δεν θα με αφήσει να ξαναπαίξω στο θέατρο. Ότι δεν θα με ξαναφήσει ξανά ούτε να δω θέατρο. Δεν φταίει όμως κι εκείνη, το έκανε με όλη της την αγάπη και θύμωσα που μου ζήτησε συγγνώμη. Αυτή η μάνα που με έχει μεγαλώσει με τόση αγάπη μου ζητάει συγγνώμη;

Εγώ έχω πάρει τη συγγνώμη της κοινωνίας και αυτό μου αρκεί».

«Φοβόμουν ότι μπορεί να μου ξανασυμβεί»

Η ηθοποιός τόνισε ακόμη σε άλλο σημείο της συνέντευξής της: «Όταν μου συνέβη, νόμιζα ότι είχε συμβεί μόνο σε εμένα. Φοβόμουν ότι μπορεί να μου ξανασυμβεί και φοβόμουν ότι ο ίδιος άνθρωπος μπορεί να μου κάνει κάτι άλλο.

Όλα αυτά τα χρόνια τον έβλεπα τυχαία σε κάποια πρεμιέρα. Όταν τον έβλεπα ξαφνικά στον δρόμο, πάθαινα τρόμο, πανικό, έκλαιγα, πάθαινα κρίση πανικού. Μου έχει τύχει να είμαι σε γύρισμα και να περάσει από τον δρόμο και μου λένε οι συνάδελφοί μου ότι αυτό που επαναλάμβανα συνέχεια είναι “γιατί;”. Γιατί με ταράζει τόσο πολύ μετά από τόσα χρόνια. Γιατί δεν το έχω φτιάξει μετά από τόσα χρόνια;

Πάντα στις δουλειές μου, όταν ερχόταν η μέρα της επίσημης πρεμιέρας, έλεγα “δεν θέλω να έρθει αυτός”. Το έβαζα σαν όρο.

Ξεκινήσαμε τρεις και γίναμε 21 οι γυναίκες που βιώσαμε το ίδιο περιστατικό από τον ίδιο άνθρωπο».