Η Πάμελα Άντερσον, με καταγωγή από τη Βρετανική Κολομβία, αποτελεί αδιαμφισβήτητα ένα από τα πιο δημοφιλή σύμβολα του σεξ, η οποία έγινε γνωστή στο ευρύ κοινό μέσα από τον ρόλο της στην τηλεοπτική σειρά «Baywatch». Σύμφωνα με το περιοδικό Hello, ανακαλύφθηκε σε έναν αγώνα ποδοσφαίρου όταν ο κάμεραμαν πρόβαλε το πρόσωπό της στην οθόνη του γηπέδου. Η εντυπωσιακή Άντερσον φορούσε τότε ένα πουκάμισο μπύρας Labatt και έγινε γρήγορα το «πρόσωπο» της εταιρείας. Λίγο μετά, θα μετακόμιζε στο Λος Άντζελες και θα πόζαρε για πρώτη φορά στο Playboy.

Πάμελα Άντερσον: Το ρεκόρ που κατέχει στα εξώφυλλα του Playboy

Πάμελα Άντερσον

Η Άντερσον έκανε το ντεμπούτο της στο Playboy τον Οκτώβριο του 1989, φορώντας μόνο μια στολή μαθήτριας, αναφέρει το grunge.com. Τον Φεβρουάριο του 1990 έγινε η Playmate του μήνα, ενώ η επιτυχία της Άντερσον στο Playboy θα της πρόσφερε αργότερα έναν ρόλο στην επιτυχημένη εκπομπή της δεκαετίας του 1990 «Home Improvement». Ωστόσο, θα ήταν ο ρόλος της ως CJ στο «Baywatch» που θα την έκανε διεθνή σταρ. Όλο αυτό το διάστημα, η Άντερσον συνέχισε να ποζάρει για το Playboy καθ’ όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του ’90, δηλώνοντας, μάλιστα, ότι το αρχοντικό Playboy ήταν το «πανεπιστήμιό» της.

Πάμελα Άντερσον: Έχει καλύψει τα περισσότερα εξώφυλλα στην ιστορία του Playboy

Πάμελα Άντερσον

Ακόμα κι όταν Άντερσον υπέμεινε μια φρενίτιδα στα μέσα ενημέρωσης από τον σκανδαλώδη γάμο της με τον ρόκερ Tommy Lee, τίποτα δεν μπορούσε να ξεπεράσει τη φήμη της από το Baywatch ή τα εξώφυλλά της στο Playboy. Ο Χιου Χέφνερ δήλωσε αργότερα ότι ήταν «το DNA του Playboy». Ως αποτέλεσμα, η UPI αναφέρει ότι το περιοδικό είχε την Άντερσον στο εξώφυλλό του συνολικά 14 φορές μεταξύ 1989 και 2016. Το US Weekly αναφέρει ότι τον Ιανουάριο του 2011, σε ηλικία 43 ετών, κυκλοφόρησε το 13ο εξώφυλλό της στο Playboy, σπάζοντας κάθε ρεκόρ, καθώς με αυτήν της τη φωτογράφιση η Πάμελα Άντερσον ξεπέρασε οποιοδήποτε άλλο μοντέλο με τα περισσότερα εξώφυλλα στο Playboy.

Το 2016, η Άντερσον θα έγραφε ξανά ιστορία στο Playboy όταν πόζαρε για το τελευταίο γυμνό τεύχος του περιοδικού. Σύμφωνα με το ABC News, της τηλεφώνησαν ότι το Playboy δεν ήθελε «κανέναν άλλον» εκτός από την ίδια. Η Άντερσον, όμως, ανησυχούσε για το τι θα σκέφτονταν οι έφηβοι γιοι της, οι οποίοι, τελικά, της έδωσαν την «ευλογία» τους και εκείνη θα κοσμούσε το εξώφυλλο του θρυλικού περιοδικού για 14η και τελευταία φορά. Αν και η Άντερσον έχει συμμετάσχει σε 14 εξώφυλλα στις ΗΠΑ, έχει εμφανιστεί στα διεθνή εξώφυλλα του Playboy περισσότερες από 100 φορές.