Για μια μέρα μεταφέρθηκαν στα σαλόνια του ξενοδοχείου Ritz στην Place Vendome οι τεχνίτες των εργαστηρίων της υψηλής κοσμηματοποιίας του ελβετικού οίκου ωρολογοποιίας και κοσμηματοποιίας Chopard.

Η εκδήλωση αυτή είχε σαν σκοπό να αποκαλύψει σε avant-premiere μερικά από τα 65 κομμάτια της συλλογής Red Carpet 2012 που θα παρουσιασθεί επισήμως στη διάρκεια του προσεχούς Κινηματογραφικού Φεστιβάλ των Καννών.

Για μια ολόκληρη μέρα τα σαλόνια του Ritz μετατράπηκαν σε εργαστήριο μέσα στο οποίο οι τεχνίτες κοσμηματοποιοί αποκάλυψαν στους καλεσμένους του οίκου Chopard τις ιδιαιτερότητες της τέχνης της Haute Joaillerie.

Σχεδιαστής, μοντελίστ, γλύπτης σε κερί, κοσμηματοποιός η καρφωτής πολύτιμων λίθων, ήταν επτά ειδικοί που εξασκούσαν ο καθένας την ειδικότητά του στα κομμάτια της Red Carpet Collection 2012. Ανάμεσά τους, το κομμάτι φάρος της συλλογής, ένα κόσμημα με διαμάντια και διαχρονική κομψότητα, φόρος τιμής στην Μέριλιν Μονρόε από τον θάνατο της οποίας συμπληρώνονται φέτος 50 χρόνια.

«Οι δημιουργίες των φανταστικών τεχνιτών μας γνωρίζουν μεγάλες τιμές στα Κόκκινα Χαλιά. Εκείνοι, παραμένουν στην σκιά. Αποφασίσαμε λοιπόν να το αλλάξουμε αυτό και να βγάλουμε στο φως το ατελιέ μας της Haute Joaillerie. Τί πιό καλύτερη κοσμηματοθήκη απο την Place Vendome;» είπε η Caroline Scheufele, πρόεδρος και καλλιτεχνική διευθύντρια του Οικου Chopard, που είχε και την πρωτοβουλία της εκδήλωσης.

Μια μεγάλη φίλη του οίκου Chopard, η Eva Herzigova, θα φορέσει το κόσμημα προς τιμήν της Μέριλιν Μονρόε, στο Κόκκινο Χαλί της τελετής έναρξης του Φεστιβάλ των Καννών. H Berenice Bejo, η Peppy Miller της ταινίας «The Artist», απάντησαν θετικά στην πρόσκληση της Caroline Scheufele και τίμησαν με την παρουσία τους τα περιοδεύοντα ατελιέ.