Στην αρχή της τηλεοπτικής σεζόν βρέθηκε στη δυσάρεστη θέση να μάθει ότι η εκπομπή της δε θα συνεχιστεί κι εκείνη να μπαίνει στο «Μες στην καλή χαρά».

Αργότερα ανέλαβε αντικαταστάτρια της Γιολάντας Διαμαντή μετά από έναν εντυπωσιακό καυγά που είχε με τον Β. Περρή και τέλος έμαθε ότι το Dancing With The Stars αναβάλλεται λίγο πριν εκείνη ξεκινήσει τις πρόβες για το χορό.

Ο λόγος για την Έλενα Παπαβασιλείου που γνωρίζει από πρώτο χέρι ότι όλα πλέον στην τηλεόραση είναι ρευστά.

«Δεν πιστεύω πως είναι η κατάλληλη εποχή για σχέδια. Χωρίς να σημαίνει αυτό ότι δεν έχω όνειρα», είπε η παρουσιάστρια στο Tv Έθνος, αναγνωρίζοντας τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν.

Όπως παραδέχθηκε λυπήθηκε πολύ για την ματαίωση του Dancing, αφού ήταν ένα πρόγραμμα που το περίμενε πως και πως.

«Μου αρέσει το Dancing σαν πρόγραμμα. Το παρακολουθούσα και σαν τηλεθεάτρια. Έβλεπα με χαρά και τη δική μου συμμετοχή. Ξαφνιάστηκα που τελικά δε θα πραγματοποιηθεί. Σε κάθε περίπτωση, όμως, λυπάμαι για όποιο πρόγραμμα κόβεται στην εποχή της κρίσης που θα μπορούσε να προσφέρει δουλειά στον κόσμο», τονίζει.

Η Έλενα μίλησε και για τη συμμετοχή της φέτος στο «Μες στην καλή χαρά», ως συμπαρουσιάστρια, λέγοντας ότι δεν το θεώρησε υποβάθμιση.

«Κάποιοι μπορεί να το θεωρούσαν υποβάθμιση, εγώ όχι. Και οι ηθοποιοί μπορεί να έχουν σε κάποια ταινία πρωταγωνιστικό ρόλο και σε κάποια άλλη έναν μικρότερο ρόλο. Αν είναι καλές ταινίες, σε αυτή την περίπτωση καλή εκπομπή, μόνο μπροστά σε πάει. Γι’ αυτό και αισθάνομαι ότι κι αυτή η επιλογή μου μπροστά με πήγε», είπε.

Πάντως η ίδια εξομολογείται ότι είναι η πιο αυστηρή κριτής του εαυτού της.

«Πολύ δύσκολα λέω μπράβο στον εαυτό μου. Εξάλλου πάντα υπάρχει χώρος για βελτίωση», δήλωσε.