Διανύοντας την τέταρτη δεκαετία της ζωής της θα περίμενε κανείς η Ελένη Πετρουλάκη να έχει πανικοβληθεί. Αντιθέτως όμως η οικογενειακή γαλήνη έχει λειτουργήσει θετικά γι΄αυτήν: «Αν ήμουν σε κάποια άλλη φάση της ζωής μου, χωρίς την οικογένειά μου, μπορεί να τρελαινόμουν. Τώρα όμως, νιώθω τόσο ολοκληρωμένη που δεν με τρομάζουν ούτε ο χρόνος, ούτε η ρυτίδα. Θέλω να μεγαλώσω ωραία στη ζωή μου, αλλά δεν θα με πιάσει τρέλα να τρέξω για botox. Γιατί αν προσέξεις, και όσες τα κάνουν, δεν καταφέρνουν να κρύψουν την ηλικία τους. Η ρυτίδα μπορεί να φεύγει, η ηλικία όμως φαίνεται».

H «εθνική γυμνάστρια» έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό ΟΚ, αποκαλύπτοντας μεταξύ άλλων τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με τις εγκυμοσύνες της. «Όταν γεννήθηκαν οι δίδυμες πέρασα επιλόχεια κατάθλιψη που κράτησε γύρω στους 3 μήνες. Έκλαιγα συνέχεια. Η πλέον όμως, δύσκολη στιγμή στη ζωή μου, ήταν μετά την τελευταία εγκυμοσύνη, όπου 4 μήνες μετά τη γέννα παρουσιάστηκε μια επιλοκή, τόσο σοβαρή, που κινδύνευσε πραγματικά η ζωή μου. Εκεί τρόμαξα και το μόνο που σκεφτόμουν, ήταν τι θα απογίνουν τα παιδιά μου», παραδέχεται.

Τέλος μίλησε για τις 8 εξωσωματικές που έκανε μέσα σε 7 χρόνια προσπαθώντας να μείνει έγκυος: « εν μπορείς να φανταστείς τι ψυχοφθόρο είναι όλο αυτό. Με τον Ίλια από τον δεύτερο χρόνο της σχέσης μας, είχαμε αποφασίσει ότι θέλουμε να κάνουμε οικογένεια και παιδιά. Καταλαβαίνω όλες αυτές τις γυναίκες που δεν έχουν κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα, απλώς δεν μένουν έγκυες για ψυχολογικούες λόγους. Σου ασκείται μια τρομερή πίεση από το περιβάλλον, και το οικογενειακό και το κοινωνικό. Και είναι τεράστια η απογοήτευση που παίρνεις κάθε φορά που το αποτέλεσμα είναι αρνητικό. Μόλις λοιπόν, είπα ”δεν με νοιάζει αν δεν μπορέσω να κάνω παιδί θα υιοθετήσω”, ύστερα από 6 μήνες έμεινα έγκυος φυσιολογικά».