Τον ύπνο του έχει χάσει το τελευταίο διάστημα ο Λάκης Γαβαλάς, αφού έχουν δει το φως της δημοσιότητας μια σειρά από ιστορίες που τον θέλουν να είναι στα όρια της χρεοκοπίας, αλλά και να πουλά τις εγκαταστάσεις του στην Κάντζα για σαράντα εκατομμύρια ευρώ. Ο σχεδιαστής μόδας μιλά στην Espresso και δίνει απαντήσεις για όσα του καταλογίζονται αυτό τον καιρό.

Αρχικά, ο Λάκης Γαβαλάς μιλά για την αγγελία που δημοσιεύτηκε από το κτηματομεσιτικό γραφείο «Πλούμης- Σωτηρόπουλος». Η αγγελία αφορούσε την πώληση κτήματος 31,5 στρεμμάτων με τρία κτήρια συνολικού εμβαδού 13.568 τετραγωνικών μέτρων, στα οποία στεγάζονται αποθήκες, γραφεία, σχεδιαστήριο και το showroom του σχεδιαστή με τιμή πώλησης σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

«Αυτή η αγγελία έπρεπε να είχε αποσυρθεί από το site του Πλουμή και όντως αν πάρετε τώρα θα σας πει ότι δεν πουλιέται… Είχαμε πει να κάνουμε μια γνωμάτευση για να δούμε τι γίνεται, και αν και εφόσον πουλιέται, να δούμε ποια είναι η αξία της», λέει για το θέμα της αγγελίας ο Λάκης Γαβαλάς, όμως δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να αναρτηθεί ξανά.

Φυσικά, δεν γινόταν να μη ερωτηθεί για τους λόγους που τον έκαναν να αποσύρει την αγγελία. «Πήρε τέτοια διάσταση το θέμα και αποφασίσαμε να την αποσύρουμε. Δεν το δίνουμε, δεν το πουλάμε, πώς το λένε; Αισθανόμαστε ότι απειλούμαστε με το να λένε και να βγάζουν τίτλους του στυλ ”Στο σφυρί το παλάτι του Λάκη Γαβαλά” και το ένα και το άλλο. Αυτά τα πράγματα δεν είναι ωραία τη σημερινή εποχή που ο κόσμος είναι θλιμμένος. Όλη η Ελλάδα παραπαίει και ασχολούνται με τον Γαβαλά; Εδώ πουλιέται όλη η Ελλάδα…», απαντά.

Τέλος, ο εκκεντρικός σχεδιαστής μόδας παραδέχτηκε ότι, όπως όλοι, έχει πέσει και εκείνος θύμα της οικονομικής κρίσης, χωρίς όμως να έχει φτάσει στη χρεοκοπία, όπως ακούγεται. «Εμείς προσπαθούμε με νύχια και με δόντια να κρατήσουμε το προσωπικό μας, την επιχείρησή μας- γιατί και εμείς αντιμετωπίζουμε προβλήματα, όπως όλοι οι Έλληνες- και κάποιοι βγαίνουν και λένε αυτά που λένε. Όταν έκανα επενδύσεις, γιατί δεν βγήκαν να μου δώσουν τα εύσημα; Αυτά, όμως, δεν τα λένε… Λένε μόνο για παθητικά πράγματα, γιατί αυτό πουλάει περισσότερο», είπε, ενώ συμπλήρωσε για τα όσα είχαν ακουστεί για χρέη στην εφορία «έχει ρυθμιστεί το θέμα».