Η Κρίστι Τέρλινγκτον είναι ένα από τα διασημότερα μοντέλα στον κόσμο, έχοντας διαγράψει μια σπουδαία καριέρα στον χώρο του μόντελινγκ. Η ίδια σε ηλικία 55 ετών αποδεικνύει σε κάθε ευκαιρία, είτε φωτογραφίζεται για περιοδικό μόδας, είτε περπατά στην πασαρέλα, ότι όσα χρόνια και αν περάσουν πάντα θα διατηρεί τον τίτλο του εμβληματικού μοντέλου. 

Για πολλούς, η σαγηνευτική Κρίστι Τέρλινγκτον είναι το απόλυτο top model των 90ς, καθώς πέρα από την ομορφιά της, η ίδια διαθέτει μια αστείρευτη κομψότητα που την έκανε να φτάσει στην κορυφή της μόδας. Ωστόσο, αυτό που την κάνει ακόμα περισσότερο ξεχωριστή είναι ότι δεν έχει «πειράξει» καθόλου το πρόσωπό της. Σε αντίθεση με άλλες γυναίκες, η Κρίστι Τέρλινγκτον έχει επιτρέψει στον χρόνο να αφήσει τα σημάδια του στο πρόσωπό της και έχει αποδεχτεί το γεγονός ότι μεγαλώνει.

Η Κρίστι Τέρλινγκτον με τη Ναόμι Κάμπελ

Η Κρίστι Τέρλινγκτον έχει φωτογραφηθεί για τα εξώφυλλα των πιο σημαντικών περιοδικών μόδας στον κόσμο και ανακηρύχτηκε μέρος των «The Big Five supermodels» της δεκαετίας του ’90 μαζί με τις Σίντι Κρόφορντ, Λίντα Εβαντζελίστα, Κλόντια Σίφερ και Ναόμι Κάμπελ. Μάλιστα, κάποιοι λένε ότι είναι η πιο αιθέρια και «εύθραυστη» ομορφιά που πέρασε ποτέ από τον χώρο του μόντελινγκ.

Στα 55 της δηλώνει αρνήτρια των πλαστικών επεμβάσεων, εξηγώντας ότι θαυμάζει τις γυναίκες που γερνούν φυσικά. «Μου αρέσει να βλέπω ένα πραγματικό πρόσωπο. Το πρόσωπο κάποιου που χει ζήσει τη ζωή του» έχει δηλώσει σε συνέντευξή της.

Μητέρα δύο παιδιών, πάντα στο πλευρό του σκηνοθέτη συζύγου της, Έντουαρντ Μπερνς, η Κρίστι Τέρλινγκτον έχει μιλήσει πολλές φορές για την αντιπάθεια που τρέφει προς τις πλαστικές επεμβάσεις, εξηγώντας ότι δεν θα έκανε ποτέ γιατί δεν της αρέσουν τα αποτελέσματα της στις γυναίκες που βλέπει στο δρόμο. «Ίσως να σκεφτόμουν διαφορετικά αν έβλεπα κάποιο ωραίο αποτέλεσμα ή αν η όλη διαδικασία δεν ήταν επίπονη και δεν έστελνε λάθος μηνύματα στις νεαρές κοπέλες. Αλλά μέχρι σήμερα δεν έχω δει κάποια και να πω, πραγματικά αυτή έγινε καλύτερη, γι’ αυτό η ιδέα και μόνο μου προκαλεί φρίκη» έχει εξηγήσει το διάσημο μοντέλο.

Το πρόσωπό της είναι ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα στη βιομηχανία της μόδας. Όλα ξεκίνησαν όταν η Κρίστι Τέρλινγκτον έκανε ιππασία στη Φλόριντα των ΗΠΑ σε ηλικία 14 ετών και την εντόπισε μια γυναίκα, όπου της ζήτησε να τη φωτογραφίσει και να στείλει τη φωτογραφία της σε ένα πρακτορείο μοντέλων. Εκείνη συμφώνησε και την επόμενη κιόλας χρονιά ταξίδεψε στο Παρίσι για να εργαστεί ως μοντέλο. Σε ηλικία 16 ετών υπέγραψε το πρώτο της συμβόλαιο με το πρακτορείο Ford.

Όπως έχει αποκαλύψει, πρότυπό της και πραγματικό beauty icon ήταν η βρετανίδα ηθοποιός και τραγουδίστρια, Τζέιν Μπίρκιν, η οποία δεν δέχτηκε ποτέ να αλλοιώσει το πρόσωπό της με botox και πλαστικές επεμβάσεις. «Αυτό είναι το πρόσωπο που μου αρέσει να βλέπω γύρω μου, αλλά σήμερα πια δεν το βλέπεις συχνά» έχει σχολιάσει χαρακτηριστικά.

«Η αλήθεια είναι ότι οι άλλοι άνθρωποι πάντα ανησυχούσαν για την εμφάνισή μου, οπότε εγώ δεν χρειαζόταν να ανησυχώ γι’ αυτό. Δεν με απασχολεί το πώς φαίνομαι» έχει τονίσει σε συνέντευξή της και για αυτό τον λόγο οι εκατομμύρια θαυμαστές της την αποθεώνουν στα social media.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την ίδια να σχολιάζει τις πιο εμβληματικές στιγμές της στην πασαρέλα: