Ο Woody Allen ήταν κάποτε μια σταθερή παρουσία στη νυχτερινή ζωή.

Ωστόσο, από τότε που το κίνημα #MeToo επανέφερε στο προσκήνιο τις ατεκμηρίωτες κατηγορίες εναντίον του, ο σκηνοθέτης έχει κάνει αισθητή την απουσία του από τις κοινωνικές εκδηλώσεις.

Γι’ αυτό αποτέλεσε σοκ το γεγονός ότι την Τρίτη το βράδυ ο «άνθρωπος του Μανχάταν» και η σύζυγός του, Soon Yi Previn, βρέθηκαν σε μια εκδήλωση στο σπίτι της συγγραφέως Daphne Merkin, στο Upper East Side.

Ο Allen, που συζητούσε χαρούμενα με τους υπόλοιπους καλεσμένους, είναι παλιός φίλος της Merkin.

Το πάρτι ήταν η αφορμή για την κυκλοφορία ενός μεγάλου λογοτεχνικού περιοδικού που δημιουργήθηκε από το Feeld, το οποίο αυτοπροσδιορίζεται ως «η εφαρμογή γνωριμιών για τους περίεργους».

Σύμφωνα με το pagesix οι ρυθμίσεις αναζήτησης της εφαρμογής προσφέρουν στα μέλη της δυνατότητες για διάφορες σεξουαλικές κατηγορίες, όπως «MF», «FF», «MM» και «MF», καθώς και «FFM», «MMF», «MFM» και ούτω καθεξής μέχρι τις πιο φιλόδοξες «MFMF», «MMMM» και φυσικά «FFFF».

Το πρώτο τεύχος του AFM, το οποίο εναλλακτικά σημαίνει είτε «A F**king Magazine» είτε «A Feeld Magazine», περιλαμβάνει έργα μεγάλων συγγραφέων όπως οι Jazmine Hughes, Allison P. Davis και η συγγραφέας του «In The Cut», Susanna Moore. Η επιμέλεια έγινε από τις εξίσου σημαντικές Haley Mlotek και Maria Dimitrova.

Ο 88χρονος Allen δεν έμεινε για πολύ, αλλά το πάρτι συνεχίστηκε με αναγνώσεις από τον James Ivory και τον Tony Tulathimutte. Η ίδια η Merkin έκανε επίσης μια δελεαστική ανάγνωση, αναφερόμενη στον Marlon Brando και τη Marilyn Monroe.

Το event οργανώθηκε από την αστέρα των δημοσίων σχέσεων, Kaitlin Phillips.

Παρόντες ήταν επίσης οι: Candace Bushnell, Molly Jong Fast, Paula Froelich, David Salle, Emma Cline και η CEO του Feeld, Ana Kirova.