Η Μαρία Κορινθίου βρέθηκε καλεσμένη στο πλατό της εκπομπής «The 2night show» του Γρηγόρη Αρναούτογλου στον ΑΝΤ1 το βράδυ της Τετάρτης 9/10. Μεταξύ άλλων, η γνωστή ηθοποιός μίλησε ανοιχτά για το διαζύγιό της με τον Γιάννη Αϊβάζη μετά από 14 χρόνια γάμου, τη συνεργασία τους στο θέατρο, ενώ αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο να προχωρήσει τη ζωή της.

Αρχικά, η Μαρία Κορινθίου ανέφερε ότι τόσο η ίδια όσο και ο Γιάννης Αϊβάζης δούλεψαν πολύ για να καταλήξουν στην απόφαση του διαζυγίου, καθώς ήθελαν να παραμείνει η σχέση τους βασισμένη στον σεβασμό και την εκτίμηση. «Και εγώ και ο Γιάννης το δουλέψαμε πολύ και στην απόφαση αυτή. Κάποια στιγμή είπαμε δεν αξίζει η σχέση μας κι αυτό που νιώθει ο ένας για τον άλλον να φτάσει σε σημείο να μην θέλει ο ένας τον άλλον. Πήραμε μια απόφαση και είπαμε “βουτάμε στη φωτιά και κολυμπάμε με μπρίο, χάρη και τσαχπινιά”», είπε χαρακτηριστικά.

«Θεωρώ ότι δεν υπάρχει σωστή και λάθος απόφαση και στιγμή για τον χωρισμό. Για να έρχεται στην προκειμένη περίπτωση το συγκεκριμένο σκεπτικό, σημαίνει ότι αυτή είναι η στιγμή. Είτε το παιδί είναι σε ηλικία 5 χρονών, είτε 15. Το θέμα είναι πως εσύ θα το βιώσεις πρώτα και πως θα το δώσεις στο παιδί σου. Η σωστή στιγμή είναι η στιγμή που το έχεις πάρει υποσυνείδητα απόφαση», εξήγησε η ηθοποιός.

«Είμαι μετρημένη πολύ σαν άνθρωπος. Δεν δίνομαι εύκολα, αλλά αν δοθώ θα είναι για πάντα. Τον Γιάννη εξακολουθώ να τον αγαπάω. Δεν μπορείς να παίρνεις μια τέτοια απόφαση όταν είσαι 17 χρόνια με κάποιον. Όταν κάθεσαι και το συζητάς ήρεμα και ωραία, να κοιτάς κατάματα την αλήθεια και να μην κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου, είναι πιο δύσκολο. Θέλει απόλυτη ηρεμία, σκέψη για να πάρεις μια τέτοια απόφαση και ειδικά με ένα παιδί», είπε η ηθοποιός.

Η Μαρία Κορινθίου δήλωσε πως ο Γιάννης Αϊβάζης θα αποτελεί πάντα για εκείνη πρότυπο άντρα που ξέρει να στηρίζει τη σύντροφό του. «Ο Γιάννης είναι μια φιγούρα για εμένα που είναι παλικάρι, είναι αρσενικό. Είναι ντόμπρος, είναι ειλικρινής, είναι ένας άντρας που ξέρει να στέκεται δίπλα σε μια γυναίκα. Έχω μέτρο σύγκρισης», σημείωσε.

Η ηθοποιός ολοκλήρωσε λέγοντας πως ο χωρισμός τους είχε ήδη διαρρεύσει πριν από τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ είχαν αποφασίσει να συνεργαστούν στο θέατρο πριν από αυτό. «Ξέραμε ακριβώς, βήμα βήμα και πώς θα γίνει. Το καλό είναι ότι ο χωρισμός διέρρευσε τον 15Αυγουστο. Είχαμε αποφασίσει να δουλέψουμε μαζί πριν από τον χωρισμό μας. Ο τίτλος “Ο τελευταίος χορός” πόσο καρμικός;», είπε κλείνοντας μιλώντας για τη συνεργασία τους στο θέατρο.