Ο διάσημος ηθοποιός του Χόλιγουντ, Χιου Τζάκμαν, έχει σήμερα, 12 Οκτωβρίου, τα γενέθλιά του και γίνεται 56 ετών. Αυτά μάλιστα είναι τα δεύτερα γενέθλια του διάσημου σταρ που τα γιορτάζει ως διαζευγμένος, καθώς τον Σεπτέμβριο του 2023 ανακοίνωσε τον χωρισμό του από την Ντέμπορα-Λι Φαρνές μετά από 27 χρόνια γάμου.

«Είχαμε την ευλογία να μοιραστούμε σχεδόν 3 δεκαετίες μαζί ως αντρόγυνο σε έναν υπέροχο, αγαπημένο γάμο. Το ταξίδι μας τώρα αλλάζει και αποφασίσαμε να χωρίσουμε, για να επιδιώξουμε την προσωπική μας ανάπτυξη. Η οικογένειά μας ήταν και θα είναι πάντα η ύψιστη προτεραιότητά μας. Αναλαμβάνουμε αυτό το επόμενο κεφάλαιο με ευγνωμοσύνη, αγάπη και καλοσύνη», είχε αναφερθεί στην κοινή ανακοίνωση που έκανε το ζευγάρι στο περιοδικό People.

Ο Χιου Τζάκμαν και η Ντέμπορα-Λι Φαρνές παντρεύτηκαν στις 11 Απριλίου του 1996 και υπήρξαν από τα πιο αγαπημένα ζευγάρια του Χόλιγουντ. Έχουν αποκτήσει δύο παιδιά, τον Όσκαρ και την Άβα. Οι δυο τους γνωρίστηκαν το 1995, στα γυρίσματα της αυστραλιανής σειράς «Corelli». Εκείνη ήταν ήδη γνωστή ηθοποιός και εκείνος έκανε τα πρώτα του βήματα στον χώρο, μετά τη σχολή υποκριτικής.

5 πράγματα που ίσως δεν γνωρίζατε για τη ζωή του

Με αφορμή τα 56α γενέθλια του Χιου Τζάκμαν, συγκεντρώνουμε 5 ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή του.

Η ελληνική καταγωγή

Ο ηθοποιός έχει δηλώσει πως μέσα του τρέχει το ελληνικό αίμα, καθώς ο προπάππους του καταγόταν από την Ίο και είχε το επώνυμο Μπέλας. Τον Ιούλιο του 2013, ο Χιου Τζάκμαν είχε δηλώσει: «Είναι αλήθεια ότι έχω ελληνικές ρίζες. Δύο γενιές πίσω το όνομα της οικογένειάς μου ήταν Μπέλας κι εγώ αισθάνομαι, αλλά και είμαι εξ αίματος Έλληνας».

Ο ηθοποιός, αν και έχει επισκεφθεί την Ελλάδα, δεν έχει πάει στην Ίο. «Ο πατέρας μου και ο αδελφός του πήγαν πολλές φορές. Εγώ όχι. Τώρα, όμως, είμαι έτοιμος να πάω. Το θέλω πολύ. Να γνωρίσω το νησί του προπάππου μου. Και θα το κάνω», έχει δηλώσει.

Δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο του Γούλβεριν

Ο Χιου Τζάκμαν έδωσε ζωή σε έναν από τους πιο γνωστούς χαρακτήρες κόμικ, τον Γούλβεριν, αλλά αξίζει να σημειωθεί πως δεν ήταν η πρώτη επιλογή για τον ρόλο. Ο Ράσελ Κρόου ήταν η πρώτη επιλογή, με τον Χιου Τζάκμαν να το έχει παραδεχτεί σε συνέντευξή του: «Είχαν προτείνει τον ρόλο σε εκείνον, αλλά τον απέρριψε και πρότεινε εμένα. Θα του είμαι για πάντα ευγνώμων».

Μικρός ονειρευόταν να γίνει δημοσιογράφος

Ο Χιου Τζάκμαν φοίτησε στο πανεπιστήμιο τεχνολογίας του Σίδνεϊ απ’ όπου πήρε bachelor στις επικοινωνίες με κύριο αντικείμενο τη δημοσιογραφία. Παρά τις σπουδές του σε έναν τελείως διαφορετικό τομέα σε σχέση με αυτόν της υποκριτικής, ο Χιου Τζάκμαν από νωρίς έδειξε την κλίση του προς τον χώρο της τέχνης. Μετά από ακρόαση τον δέχτηκαν στη σχολή υποκριτικής του Περθ «WAAPA» (Western Australian Academy of Performing Arts), η οποία φημίζεται για το υψηλό της επίπεδο. Αποφοίτησε σε ηλικία 26 ετών, παίρνοντας μάλιστα τιμητικό βραβείο με τον τίτλο «Ο πιο Ταλαντούχος Απόφοιτος». Άρχισε αμέσως να εργάζεται σε αυστραλιανές σαπουνόπερες και μίνι σειρές, αποκτώντας ρόλο στην τηλεοπτική σειρά «Correlli», όπου γνώρισε τη μέλλουσα σύζυγό του, Ντέμπορα-Λι Φαρνές.

Η Ολίβια Νιούτον Τζον ήταν το celebrity crush του όταν ήταν μικρός

O Χιου Τζάκμαν έχει αποκαλύψει σε συνέντευξή του πως, όταν ήταν έφηβος, είχε μεγάλη αδυναμία στην Ολίβια Νιούτον Τζον. Μάλιστα είχε μια αφίσα της στο δωμάτιό του και, όπως σχολίασε ο ίδιος, η ηθοποιός έμοιαζε πολύ στην πρώην πλέον σύζυγό του, Ντέμπορα-Λι Φαρνές. Ο ηθοποιός όταν συνάντησε την Ολίβια Νιούτον Τζον σε γυρίσματα ταινίας με τον Τζον Τραβόλτα της το είπε και ένιωσε μεγάλη αμηχανία.

Δείτε το σημείο στο 1.25:

Αρνήθηκε τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ

Ο Χιου Τζάκμαν είναι ίσως από τους λίγους ηθοποιούς που έχουν αρνηθεί να ενσαρκώσουν τον Τζέιμς Μποντ. Του προσφέρθηκε ο ρόλος του Τζέιμς Μποντ στο «Casino Royale» του 2006, αλλά εκείνος τον απέρριψε για να επικεντρωθεί σε άλλους ρόλους. Μάλιστα, ζήτησε τη συμβουλή του Ράσελ Κρόου για να τον βοηθήσει αν έπρεπε να δεχτεί τον ρόλο του θρυλικού πράκτορα 007. Ο ίδιος έχει εξηγήσει σχετικά με αυτό: «Εκείνη την εποχή δεν ενδιαφερόμουν. Ετοιμαζόμουν για τα γυρίσματα του “X-Men 2” και το “Wolverine” ήταν αυτό που μονοπωλούσε το ενδιαφέρον μου. Δεν ήθελα να ενσαρκώσω δύο τόσο δυνατούς χαρακτήρες ταυτόχρονα». Έτσι ο ρόλος ανατέθηκε στον Ντάνιελ Κρεγκ.

Ωστόσο, ο Χιου Τζάκμαν δεν έχει αποκλείσει το ενδεχόμενο να ενσαρκώσει στο μέλλον τον Τζέιμς Μποντ. «Θεωρώ ότι κάθε αρσενικό σε κάποια στιγμή της ζωής του έχει σκεφτεί τον ρόλο του Τζέιμς Μποντ. Μπορεί τότε το timing να μην ήταν σωστό, αλλά ίσως να είναι κατάλληλο, αν προκύψει ξανά ενδιαφέρον για μένα στο μέλλον», σημείωσε στο Press Association.