Η Μελάνια Τραμπ υπερασπίζεται την εποχή που εργαζόταν ως μοντέλο και πόζαρε γυμνή στον φακό και συνέκρινε τις γυμνές φωτογραφίες της με την αναγεννησιακή τέχνη σε ένα νέο βίντεο που ανέβασε στο X για την προώθηση του επερχόμενου βιβλίου της.

Τα απομνημονεύματα της Μελάνια Τραμπ με τίτλο «Melania» πρόκειται να κυκλοφορήσουν τον Οκτώβριο. Το βιβλίο της χαρακτηρίζεται σε ανακοίνωση του γραφείου της ως «μια ισχυρή και εμπνευσμένη ιστορία μιας γυναίκας που χάραξε τον δικό της δρόμο, ξεπέρασε τις αντιξοότητες και καθόρισε την προσωπική της υπεροχή».

Ενόψει όμως προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, οι γυμνές φωτογραφίες της Μελάνια Τραμπ από το παρελθόν έρχονται στο προσκήνιο με την ίδια να υπερασπίζεται τη δουλειά της ως μοντέλο, τονίζοντας μέσα από ένα βίντεο στο Χ πως νιώθει περήφανη για αυτές τις φωτογραφίες.

Το βίντεο ξεκινά με τη Μελάνια Τραμπ να διερωτάται: «γιατί στέκομαι περήφανα πίσω από τη δουλειά μου ως μοντέλο γυμνών φωτογραφίσεων; Μήπως δεν μπορούμε πλέον να εκτιμήσουμε την ομορφιά του ανθρώπινου σώματος; Διαχρονικά, οι μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν τιμήσει το ανθρώπινο σχήμα, προκαλώντας βαθιά συναισθήματα και θαυμασμό. Πρέπει να τιμούμε τα σώματά μας και να αγκαλιάζουμε τη διαχρονική παράδοση της χρήσης της τέχνης ως ισχυρού μέσου αυτοέκφρασης».