Ο Νίκολας Κέιτζ έδωσε συνέντευξη και αναφέρθηκε στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης από τη βιομηχανία του κινηματογράφου, τονίζοντας ότι είναι τρομοκρατημένος από όσα μπορεί να συμβούν.

Ο 60χρονος ηθοποιός μίλησε στο The New Yorker και αναφέρθηκε σε μια σάρωση που έπρεπε να κάνει για τη νέα του ταινία. «Λοιπόν, έπρεπε να με βάλουν σε έναν υπολογιστή και να ταιριάξουν το χρώμα των ματιών μου και να αλλάξουνδεν ξέρω. Απλά θα κλέψουν το σώμα μου και θα κάνουν ό,τι θέλουν με αυτό μέσω της ψηφιακής τεχνητής νοημοσύνης… Ελπίζω να μην είναι η τεχνητή νοημοσύνη. Το φοβάμαι αυτό», είπε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας τον λόγο που φοβάται, αναφέρθηκε στη δυσάρεστη εμπειρία που βίωσε στην ταινία «The Flash», αναφέροντας πως ήταν να κάνει cameo και τελικά εμφανίστηκε να αντιμετωπίζει μια αράχνη, χωρίς ποτέ να έχει συμμετέχει σε τέτοιου είδους γυρίσματα.

«Αυτό που έπρεπε να κάνω ήταν κυριολεκτικά απλά να στέκομαι σε μια εναλλακτική διάσταση, αν θέλετε, και να γίνομαι μάρτυρας της καταστροφής του σύμπαντος. Αλλά αυτή δεν ήταν η σκηνή που είδα στην τελική ταινία. Όταν πήγα να δω την ταινία, ήμουν εγώ που πάλευα με μια γιγαντιαία αράχνη. Δεν το έκανα εγώ αυτό. Δεν ήταν αυτό που είχα γυρίσει», είπε ο ηθοποιός.

«Και αυτό με κάνει να αναρωτιέμαι, είξαι πού θα καταλήξει η αλήθεια των καλλιτεχνών; Θα αντικατασταθεί; Θα μεταμορφωθεί; Το πιο ανησυχητικό είναι ότι τα στούντιο μπορούν να έχουν τον έλεγχο του ομοιώματός ακόμη και μετά τον θάνατό του ηθοποιού. Σκέφτομαι και τρομάζω τι μπορεί να κάνουν με το σώμα μου αν πεθάνω. Θέλω να με αφήσουν ήσυχο», πρόσθεσε στη συνέχεια.