Ο Νίκος Καρβέλας δημοσίευσε ένα νέο βίντεο στο YouTube μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι δηλώσεις του. Ο γνωστός συνθέτης σε προηγούμενο βίντεο τόνισε ότι για να καταπολεμηθεί η φτώχεια πρέπει να γκρεμιστούν οι εκκλησίες.

«Ο πολίτης είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με την εξουσία. Αγαπάει την εξουσία. Θέλει την εξουσία. Έχει ανάγκη από κάτι το οποίο δεν έχει ανάγκη. Οι αφανείς εξουσίες, οι οποίες κάνουν και όλη τη ζημιά, η μια λέγεται δημοσιογραφία. Οι άνθρωποι αυτοί είναι η αιχμή του δόρατος. Αυτοί κάνουν την περισσότερη δουλειά και αυτοί οι οποίοι είναι η ρίζα του κακού, είναι κάτι που ακούει στο όνομα θρησκεία, και κατ’ επέκταση εκκλησία. Την ξέρω πάρα πολύ καλά τη λύση του προβλήματος. Οι άνθρωποι οι οποίοι γνωρίζουν το πρόβλημα και τον τρόπο της επίλυσής του συνήθως είναι άνθρωποι αντιπαθητικοί, απεχθείς προς τον λαό, ο οποίος λαός θέλει αυτούς που τον έχουν καβαλημένο και τον πάνε στα τέσσερα μαζί με τα γκέμια. Πώς να πείσεις έναν άνθρωπο ότι ο βασικός του εχθρός είναι ο καλύτερός του φίλος; Ο Θεός. Το πρόβλημα είναι η εκκλησία. Από εκεί ξεκινάει όλο το πρόβλημα. Η εκκλησία, η οποία αποβλακώνει τον άνθρωπο και τον κάνει πρόβατο που πηγαίνει εκεί που πηγαίνουν όλα τα άλλα πρόβατα» είχε σημειώσει ο Νίκος Καρβέλας στο πρώτο βίντεο που δημοσίευσε στο κανάλι του στο YouTube.

«Η φτώχεια δεν είναι πρόβλημα, είναι αρρώστια, αρρώστια του εγκεφάλου. Δηλαδή αν γκρεμίσουμε τις εκκλησίες θα θεραπευτεί η φτώχεια; Ναι. Ναι. Ναι. Αν έφτιαχνα ένα κόμμα, πόσοι θα ψήφιζαν τον Νίκο Καρβέλα που επιχειρεί να θεραπεύσει το πρόβλημα; Κανείς δεν θέλει “Νίκους Καρβέλες”. Θέλει Μητσοτάκηδες, Κασσελάκηδες, Τσίπρες, θέλει τέτοιους ανθρώπους. Δεν θέλουν τους ανθρώπους που ξέρουν τι πρέπει να κάνουν» είχε τονίσει ο Νίκος Καρβέλας.

Πριν από λίγες ώρες, ο Νίκος Καρβέλας θέλησε να δώσει κάποιες εξηγήσεις, σημειώνοντας: «Πρωτού πω οτιδήποτε άλλο θα ήθελα να ξεκαθαρίσω τι εννοούσα στο προηγούμενο βίντεο όταν μίλησα για γκρέμισμα των εκκλησιών. Δεν εννοούσα γκρέμισα των εκκλησιών με γκασμάδες και εκσκαφείς. Γκρεμίζοντας τις εκκλησίες δεν θα γίνει κανείς πλούσιος. Νόμιζα ότι θα το καταλαβαίνατε αυτό. Είναι αυτονόητο. Το εννοούσα μεταφορικά. Εννοούσα με ξήλωμα της εκκλησίας, της εκκλησιαστής εξουσίας».

«Αυτή τη στιγμή όσο κι αν σας φαίνεται περίεργο, έως αστείο, εγώ τυχαίνει να είμαι ίσως ένας από τους καλύτερους και από τις μεγαλύτερους οπαδούς της χριστιανικής θρησκείας. Δηλαδή αν υπάρχει Θεός θα είμαι ένα από τα πολύ αγαπημένα του τέκνα, γιατί δεν πειράζω κανέναν, δεν ενοχλώ κανέναν, σέβομαι όλους, θα ήθελα να υπάρχει ισότητα, μάχομαι για την ισότητα, την πνευματική και την οικονομική ισότητα και συγχωρώ όταν κάποιος μου ζητήσει συγγνώμη. Άρα εγώ είμαι ένας πολύ καλός χριστιανός κατά λάθος. Όλοι εσείς οι οποίοι βρίζετε, μισείτε, πολεμάτε, σκοτώνετε είστε αντίχριστοι και άθεοι και δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που ονομάζεται πίστη στον Θεό» συμπλήρωσε ο Νίκος Καρβέλας.

«Εγώ είμαι πιστός στην ιδέα του χριστιανισμού. Σε κανέναν όμως παπά και μητροπολίτη. Προσπαθώ να σε αφυπνίσω πιστέ άνθρωπε. Δεν σου λέω να γίνεις άπιστος, το αντίθετο. Σου λέω να γίνεις πιστός. Να πιστέψεις στον Θεό» τόνισε.