Για τη φιλία της με τον Στράτο Τζώρτζογλου μίλησε η Βάνα Μπάρμπα στις τηλεοπτικές κάμερες που τη συνάντησαν σε φιλανθρωπική εκδήλωση.

«Μη με ρωτάτε για τη μητέρα μου, είναι δύσκολο και δεν μπορώ να μιλάω για αυτά, σας παρακαλώ», είπε αρχικά η ηθοποιός ύστερα από ερώτηση για τον θάνατο της μητέρας της.

Για τις δηλώσεις του Στράτου Τζώρτζογλου για την κατάθλιψη, η Βάνα Μπάρμπα απάντησε: «Όλοι περνάμε δύσκολα, είναι η εποχή σκληρή και γι αυτό εγώ αποφάσισα να ασχοληθώ με το κομμάτι της ψυχικής υγείας. Το ήξερα για τον Στράτο. Πέραν του ότι η δουλειά μας έχει ενώσει, είναι και ο αγαπημένος μου και στις δύσκολες στιγμές ήμασταν πάντα μαζί. Ίσως να είναι και ο καλύτερός μου φίλος μέσα από τον χώρο του θεάματος. Τότε, πηγαίναμε κάπου και δεν έβγαζε λέξη. Κάποια στιγμή θορυβηθήκαμε όλοι και καταλάβαμε και τρέξαμε μαζί του. Κι εγώ το πέρασα με τη μητέρα μου και ο Στράτος ήταν μαζί μου. Η αγάπη τα λύνει όλα, αρκεί να το ξέρουμε και να μην φοβηθούμε να ζητήσουμε βοήθεια. Ανησύχησα πάρα πολύ, δεν ήταν καλά, ήταν άλλο πρόσωπο».