Ο κόσμος της ελληνικής μόδας έχασε πριν από λίγες μέρες έναν διάσημο -τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό- couturier, που στην εποχή της παντοδυναμίας του, τη δεκαετία του 1960, έντυσε μέχρι και τη διάσημη αμερικανίδα σεξοβόμβα Τζέιν Μανσφιλντ. Οι δουλειές του πολλές και σημαντικές. Ο Φιλήμων (ή Φιλήμονας επί το λαϊκότερον), όμως, που, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες μας, έφυγε ήσυχα την ώρα που κοιμόταν, εγκατέλειψε τα εγκόσμια με ένα παράπονο: είκοσι μέρες νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με τη δημοσιογράφο Νίνα Βλάχου, εκφράζοντάς της την επιθυμία του να γράψει τη βιογραφία του. Εκείνη, όπως μάθαμε, αν και αρχικά του μετέφερε την απορία της, γιατί να προβεί τη συγκεκριμένη στιγμή σε αυτή την κίνηση, δέχτηκε στη συνέχεια να κάνουν ένα πλάνο για το βιβλίο. Ωστόσο, η μοίρα επεφύλασσε άλλο «παιχνίδι» στον έλληνα μόδιστρο.
Διαβάστε ακόμη Ο εφοπλιστής που «άλλαξε κυβικά», η Ileana Makri στη χώρα του «Emily in Paris» και το όνειρο ενός Πατριάρχη
Κάρολος και Κειτ: Η περιβόητη, λοιπόν, κλινική στο Marylebone
Μπορεί ο βασιλιάς της Αγγλίας και η νύφη του να χρειάστηκε να μπουν σε ιδιωτική κλινική για επεμβάσεις, κάτι διόλου ευχάριστο, ωστόσο δεν θα μπορούσαν να διαμείνουν κάπου όπου οι ανέσεις να μην τους θυμίζουν ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων τουλάχιστον. Η περιβόητη, λοιπόν, κλινική στο Marylebone, την οποία έχουν επισκεφθεί και έλληνες επιχειρηματίες στο παρελθόν, προσφέρει ανέσεις στους «φιλοξενούμενούς» της, προκειμένου εκείνοι να περάσουν όσο πιο άνετα γίνεται τις μέρες της νοσηλείας τους. Μεταξύ αυτών το καθιερωμένο τσάι στις 5 το απόγευμα, που σερβίρεται σε πορσελάνες, που φέρουν την υπογραφή «bone china», ενώ το υπόλοιπο σερβίτσιο φέρει υπογραφές εγγλέζικων οίκων όπως η «Sheffield» και η «Asprey». Όλα αυτά ανάλογα με την κατηγορία του δωματίου. Τα μπισκότα που σερβίρονται με το τσάι, πάντως, και στις δυο κατηγορίες δωματίων της κλινικής είναι ημέρας, ενώ τα προϊόντα περιποίησης προσώπου και σώματος είναι γνωστής εγγλέζικης εταιρείας, που βρίσκουμε πλέον και στην Ελλάδα. Οι πετσέτες είναι από φίνο αιγυπτιακό βαμβάκι, ενώ τα έπιπλα που υπάρχουν στα πιο απλά δωμάτια της κλινικής είναι κατασκευασμένα από ξύλο μαόνι και σημύδα. Ακόμα, για να μπορούν οι ασθενείς να ξεχαστούν για λίγο τους παρέχεται η δυνατότητα να παρακολουθήσουν τι συμβαίνει στον κόσμο από κύκλωμα δορυφορικής τηλεόρασης, μέσω των plasma δεκτών που υπάρχουν σε όλα τα δωμάτια. Να προσθέσουμε, τέλος, πως αν έχει κανείς αυπνία, μπορεί να μετρήσει τα φωσφορίζοντα αστέρια που υπάρχουν στις οροφές των δωματίων της κλινικής.
Διαβάστε ακόμη Η φιλοξενία στην «καλύβα του αγρότη» και τα τέσσερα διαμερίσματα που θα αναστατώσουν τη Νέα Υόρκη
Τι συμβαίνει με το ιστιοφόρο «Ευγένιος Ευγενίδης»;
Για τους παλαιότερους το ιστιοφόρο «Ευγένιος Ευγενίδης» αποτελούσε το καμάρι του ελληνικού πολεμικού ναυτικού, μαζί με το «Αβέρωφ». Με τα χρόνια, ωστόσο, δεν του δόθηκε το «φιλί της ζωής», προκειμένου να είναι άξιο πλεύσης. Αποτέλεσμα; Να σαπίζει και να έχει γίνει έρμαιο λεηλασιών, όπως αναφέρουν άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα. Σήμερα, παρά την προσπάθεια που γίνεται, παλιοί ναυτικοί αλλά και μηχανικοί τονίζουν πως το lifting, που άρχισε στο ελληνικό ιστιοφόρο που «χτίστηκε» τον προηγούμενο αιώνα και αγοράσθηκε από δωρεά του Εθνικού μας ευεργέτη, Ευγένιου Ευγενίδη, δεν είναι το πρέπον. Παρ’ όλα αυτά, μεθαύριο (Τετάρτη), ο Σύνδεσμος παραδοσιακών σκαφών, υπό την αιγίδα του Ιδρύματος Ευγενίδου διοργανώνει μια ημερίδα με τίτλο «Διασώζεται το Ευγένιος Ευγενίδης», προκειμένου να γίνουν γνωστά τα σχέδια γι’ αυτό το υπέροχο και εκπληκτικό, ελληνικό ιστιοφόρο.
Δείτε τις φωτογραφίες