Η eco φιλοξενία ολοένα και περισσότερο κερδίζει έδαφος σε όλα τα μήκη και τα πλάτης της γης. Αυτό φαίνεται να γνωρίζουν πολύ καλά οι ιδιοκτήτες του Gstaad Palace, Ανδρέας Scherz και η σύζυγος του Λάουρα Αντωνιάδη Scherz, που εκτός από οικοδεσπότες στο πολυτελές ξενοδοχείο, προσφέρουν και μια διαφορετική φιλοξενία, πιο οικολογική, αλλά πάντα με ανέσεις. Και για να μην μακρηγορώ, θα μπω απευθείας στο θέμα. Το ζευγάρι, όπως έχει γίνει γνωστό, έχει στην κατοχή του μια καλύβα, πάνω από το Gstaad στην Ελβετία, την επονομαζόμενη Walig που μεταφράζεται ως η «καλύβα του αγρότη». Σε αυτή λοιπόν φιλοξενούν καλεσμένους που θέλουν να απολαύσουν την eco φιλοξενία, χωρίς όμως να τους λείψουν και οι ανέσεις. Οι επισκέπτες της Walig αφού οδηγήσουν είκοσι λεπτά πάνω από το Gstaad θα αντικρίσουν ένα παραδοσιακό κατάλυμα . Το υπνοδωμάτιο του δεν έχει ρεύμα, αλλά είναι ζεστό και μπορεί κανείς να ξυπνήσει από τον ήχο της καμπάνας της εκκλησίας του Gstaad! Το king size κρεβάτι είναι καλυμμένο με γούνινα δέρματα, ενώ στις υπηρεσίες του Walig Hut μπορεί κανείς να απολαύσει τις υπηρεσίες που προσφέρονται σε ένα από τα δωμάτια του Gstaad palace: Από προσωπικό σεφ μέχρι μπάτλερ που φορούν πουκάμισα με κεντημένο πάνω τους ένα εντελβάις. Όσο για την κουζίνα του Walig Hut, απλά εντυπωσιάζει και περιλαμβάνει από φιλέτο μοσχαρίσιου κρέατος ψημένο στο ξυλόφουρνο, με λαχανικά, μέχρι τυρόπιτα με τυρόπηγμα, ρολά tuile και baby μαρέγκες με καταπληκτική φρέσκια κρέμα. Η eco φιλοξενία στον υπέρτατο βαθμό!
Ο Νικόλαος στο Art Palm Beach στη Φλόριντα
Στη διεθνή έκθεση σύγχρονης Τέχνης που ξεκίνησε το 1997 και πραγματοποιείται κάθε χρόνο στο West Palm Beach της Φλόριντα, από τις 24 έως και τις 28 Ιανουαρίου, συμμετέχει ο Νικόλαος, μετά την ομολογουμένως πολύ επιτυχημένη έκθεση φωτογραφίας που παρουσιάστηκε πριν λίγο καιρό, στην Αθήνα και στη γκαλερί της Βέτας Στεφανίδου-Τσουκαλά. Ο «Διάλογος» του Νικόλαου, έτσι ονομάζεται η ενότητα των έργων του, περιλαμβάνει μαρμάρινα έργα αλλά και φωτογραφίες και γίνεται σε συνεργασία με τον Ethan Cohen και σε επιμέλεια της Μαριένας Κουτσούκου. Ο καλλιτέχνης, στην συγκεκριμένη περίπτωση ο Νικόλαος, αποτυπώνει ψηφιακά «αφηρημένες εικόνες απευθείας στο μάρμαρο προσκαλώντας τον θεατή να κατοικήσει στη παροδική ζώνη μεταξύ στερεού και του οραματιστή».
Διαβάστε ακόμη Ο λόφος των δισεκατομμυριούχων, η συλλογή αυτοκινήτων που ξεπέρασε του Σάχη της Περσίας και τα αδέλφια Παπακαλιάτη
Θόδωρος και Γιάγκος Αγιοστρατίτης: Ανακαίνιση στο «The Margi»
Προσωρινά κλειστό βρίσκεται το ξενοδοχείο του Θόδωρου και του Γιάγκου Αγιοστρατίτη στο Καβούρι της Βουλιαγμένης. Ο λόγος δεν είναι άλλος από μια ανακαίνιση που θέλουν να κάνουν τα δυο αδέλφια, και γιοι του «master του design», Στέλιου Αγιοστρατίτη, στους χώρους του ξενοδοχείου. Οι επιχειρηματίες που πέρυσι και πρόπερσι μονοπώλησαν το ενδιαφέρον του κόσμου, τόσο με το «Κράμπο» αλλά και με την οικολογική φάρμα που έχουν δημιουργήσει, εδώ και αρκετά χρόνια, προχωρούν σε μια ακόμη ανακαίνιση που θα στοιχίσει αρκετά χρήματα προκειμένου να προσφέρουν υπηρεσίες υψηλού επιπέδου, χωρίς όμως να χάσει το ξενοδοχείο τους, την αποικιακή του ταυτότητα.
Olympic Tower: Τα τέσσερα διαμερίσματα που βγαίνουν προς πώληση
Ένα χαρτοφυλάκιο κάθετων ιδιοκτησιών όπως λέγεται στα κτηματομεσιτικά επανέφερε στο προσκήνιο τον γυάλινο πύργο του Αριστοτέλη Ωνάση στη 5η Λεωφόρο της Νέας Υόρκης, αλλά και την υπεραξία του κτιρίου που αποπεράτωσε λίγο μετά τον γάμο του ο έλληνας μεγιστάνας με την Τζάκι Κένεντι, και άλλαξε χέρια όταν πέρασε ως asset στο Ίδρυμα Ωνάση. Στο δημοσίευμα της New York Post γίνεται λόγος για μια πώληση που προσφέρει τέσσερα διαμερίσματα σε διαφορετικούς ορόφους του πύργου έναντι του ποσού των 34 εκατομμυρίων δολαρίων. Όπως ήταν δεδομένο προκλήθηκε μεγάλη συζήτηση στο νεοϋορκέζικο real estate μιας και ευκαιρίες διαμερισμάτων σε ένα τόσο κεντρικό σημείο, στην πιο ακριβοθώρητη λεωφόρο της Νέας Υόρκης, μοιάζει όνειρο πέρα από κάθε φαντασία. Ίδωμεν…
Διαβάστε ακόμη Ο εφοπλιστής που «άλλαξε κυβικά», η Ileana Makri στη χώρα του «Emily in Paris» και το όνειρο ενός Πατριάρχη
Κουμάνταροι: Οι Έλληνες που έμαθαν στους Αφρικανούς το ψωμί!
Πόση ευθύνη θα μπορούσε να νιώσει κανείς από εμάς όταν κάθε πρωί, πριν ακόμη βγει ο ήλιος περίμεναν οκτακόσιες νταλίκες – τριαξονικά, έξω από το εργοστάσιο που… θα είχαμε για να φορτώσουν εμπορεύματα και στη συνέχεια να τα διανείμουν; Μάλλον εδώ είναι που «κολλάει» η λαϊκή ρήση: «Μεγάλα καράβια μεγάλες φουρτούνες!». Ταιριάζει δε γάντι στην μεγάλη ελληνική οικογένεια των Κουμάνταρων που και μεγάλα καράβια είχαν και έχουν αλλά και το μεγαλύτερο εργοστάσιο παραγωγής αλευριού, ζυμαρικών και λοιπών αρτοπαρασκευασμάτων στη Νιγηρία. Και φυσικά οι οκτακόσιες νταλίκες – τριαξονικά εκεί δεν είναι όνειρο αλλά πραγματικότητα! Η «Flour Mills» στη Νιγηρία που ξεκίνησε το 1960 σαν επένδυση του Γιώργου Κουμάνταρου σήμερα έχει φθάσει να αριθμεί πέντε εργοστάσια, δώδεκα χιλιάδες υπαλλήλους και μια αξία από μόνη της που φθάνει το ενάμιση δισεκατομμύριο δολάρια υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Κουμάνταρου. Μια οικογένεια πρωτοπόρα στη Ναυτιλία που ξεκίνησε το 1912 από τους Βουτιάνους Λακωνίας, μεγαλούργησε στο shipping στη Νέα Υόρκη και από το 1960 έμαθε στους Αφρικανούς που ήξεραν μόνο τη μπαγκέτα, καθότι οι περισσότερες χώρες ήταν γαλλικές αποικίες, το ελληνικό ψωμί.