Στο «Καλύτερα Αργά» και την Αθηναΐδα Νέγκα έδωσε συνέντευξη η Νόνη Ιωαννίδου. Η ηθοποιός σε μια από τις σπάνιες τηλεοπτικές της εμφανίσεις μίλησε για τα χρόνια που έζησε εκτός Αθήνας και τον σύζυγό της, συνθέτη και κιθαρίστα, Άκη Τριανταφύλλου, τον οποίο έχασε το 2017.

«Βρέθηκα στο Εθνικό Θέατρο και κατάλαβα ότι είναι ο φυσικός μου χώρος. Μετά από 4-5 χρόνια όμως συνάντησα τον άντρα μου, που ήταν ένας άλλος κόσμος, ένας υπέροχος καλλιτέχνης, έξω από τη ροή αυτών που απαρτίζουν τα πράγματα. Μου είπε ότι φεύγει και ήρθε μια απάντηση πηγαία. Παραιτήθηκα από το Εθνικό θέατρο και βρέθηκα με τον άντρα μου στα βουνά. Τον 4ο-5ο χρόνο άρχισα να ανεβοκατεβαίνω να κάνω κάποιες δουλειές, αλλά η βάση μου ήταν εκεί» ανέφερε για την απόφασή τους να μετακομίσουν εκτός Αθηνών και για τη ζωή τους εκεί.

Η τηλεοπτική Αλεξάνδρα από τη σειρά «Ήλιος» έχει πει χαρακτηριστικά:

«Γινόμουν ένα με το περιβάλλον που ζούσα κι όταν κατέβαινα στην Αθήνα, γινόμουν αγρίμι. Έφεγγαν τα μάτια μου και δεν υπήρχε αυτή η ωχράδα. Είχα ποντίκια κι ένα σώμα φανταστικό, που δεν γινόταν με προσπάθεια. Ήταν αποτέλεσμα της ζωής μου. Να ακούς τη σιωπή. Το χιόνι να πέφτει και να εξαϋλώνεσαι. Πετάς οτιδήποτε περιττό κι είσαι κοντά στην ουσία. Αφουγκράζεσαι αλλιώς την ύπαρξή σου και τον Θεό. Πετούσα, ήμουν πλήρης και πολλές φορές δύο 24ωρα άυπνη, γιατί φτιάχναμε το σπίτι κι ένιωθα να αιωρούμαι. Δεν πατούσα. Πετούσα».

Η ηθοποιός έδειξε ένα αναμνηστικό από τον άντρα της, που «έφυγε» πριν από 7 χρόνια, αναφέροντας: «Το φορούσε ο άντρας μου και το έχω πάντα μαζί μου. Είναι κάτι σαν κομποσκοίνι. Δεν τον κρατάω εδώ, αλλά ένα κομμάτι του το χρειάζομαι. Από τη στιγμή που έφυγε εκείνος γαλήνια, όπου κι αν είναι, για να είμαι εδώ υπάρχει κάποιος λόγος. Ο άνθρωπος που σε αγαπά δε σε μεταμορφώνει, σε πάει εκεί που είσαι. Σε στηρίζει να ανέβεις, κι αυτός ήταν σκάλα, η δροσιά της ψυχής μου, δάσκαλος, σύντροφος κι όταν έκλεισε ο κύκλος του με άφησε να συνεχίσω».

Η Νόνη Ιωαννίδου μίλησε και για το γεγονός ότι δε βίωσε τη μητρότητα «Παιδιά μου και χωρίς καμία υπερβολή είναι τα αδέρφια μου, όλα τα παιδιά του κόσμου. Όπως θα έτρεχα για τα δικά μου παιδιά, τρέχω και για τους ανθρώπους που με χρειάζονται. Ήταν εντελώς συνειδητή η επιλογή. Για κάποιο λόγο δεν το επέτρεψε η ζωή μου, την άκουσα και προχώρησα» ανέφερε χαρακτηριστικά η Νόνη Ιωαννίδου.