Ευεργετική φαίνεται πως είναι η κατανάλωση τσαγιού, αφού σύμφωνα με νέα μελέτη Αυστραλών επιστημόνων τρία φλιτζάνια τσάι την ημέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού.
Σύμφωνα με την σχετική έρευνα του Πανεπιστημίου της Δυτικής Αυστραλίας, που δημοσιεύεται στην ιατρική επιθεώρηση «Molecular Aspects of Medicine», το όφελος πηγάζει από την ικανότητα του πράσινου και του μαύρου τσαγιού να εμποδίζουν την αθηροσκλήρωση.
Πίσω από αυτή την ευεργετική δράση του τσαγιού κρύβονται τα φλαβονοειδή, ουσίες με ισχυρές αντιοξειδωτικές ιδιότητες. Ένα φλιτζάνι τσάι παρέχει 150-200 mg φλαβονοειδών, τα οποία προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα.