Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διατροφής στις 16 Οκτωβρίου οι Παιδικές Βιβλιοθήκες του δήμου Θεσσαλονίκης διοργανώνουν σειρά εκπαιδευτικών εκδηλώσεων που έχουν σκοπό την παροχή πληροφοριών και την απόκτηση γνώσεων που αφορούν στους κανόνες σωστής διατροφής έτσι ώστε τα παιδιά να διαμορφώσουν στάσεις και συμπεριφορές που συμφωνούν μ’ αυτή.

Ειδικότερα θα πραγματοποιηθεί Έκθεση βιβλίων με θέμα τη διατροφή που θα λειτουργεί σε όλες τις Παιδικές Βιβλιοθήκες. Διάρκεια έκθεσης: 11 – 22 /10/2010

Η Μερόπη Μάττα συγγραφέας θα παρουσιάσει στις 11 Οκτωβρίου στην Πρότυπη Σχολική Βιβλιοθήκη το βιβλίο της «Ένα κυτταροχωριό έμεινε νηστικό…» σε παιδιά Β’και Γ’Δημοτικού. Μέσα από τη συζήτηση οι μικροί μαθητές θα κατανοήσουν την ανάγκη που έχουν τα κύτταρα μας για θρεπτικά συστατικά για να είναι ο οργανισμός μας υγιής.

Η Νικολέτα Σταυράκη διατροφολόγος – διαιτολόγος θα παρουσιάσει στις 12 Οκτωβρίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας σε παιδιά Γ’,Δ’και Ε’ Δημοτικού το εκπαιδευτικό πρόγραμμα « Τα μυστικά της διατροφικής πυραμίδας». Τα παιδιά μέσα από τη συζήτηση, το πλούσιο εποπτικό υλικό που θα χρησιμοποιηθεί αλλά και το παιχνίδι που θα ακολουθήσει, θα γνωρίσουν τα οφέλη της υγιεινής διατροφής και τους κινδύνους που κρύβουν τα ανθυγιεινά τρόφιμα.

Και τέλος η Νίκη Στρατηλάτη δημοσιογράφος – συγγραφέας θα παρουσιάσει στις 19 Οκτωβρίου στην Παιδική Βιβλιοθήκη Καλλιθέας το βιβλίο της «Πάνω η υγεία κάτω η παχυσαρκία» σε παιδιά Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού. Στόχος της εκδήλωσης είναι η καλλιέργεια σωστών διατροφικών συνηθειών μια που το φαινόμενο της παιδικής παχυσαρκίας έχει πάρει ιδιαίτερα ανησυχητικές διαστάσεις.