Η πρόσληψη της ουσίας του χαλκού μέσα από την τροφή παίζει ουσιαστικό ρόλο στη λειτουργία του εγκεφάλου, ενώ η έλλειψή της μπορεί να είναι επιζήμια για τη μνήμη, τη σκέψη και την προσωπικότητα μας.
«Επειδή ο χαλκός είναι μια ουσιαστική θρεπτική ουσία για το σώμα, είμαστε ευτυχείς ,για μια φορά ακόμα, διότι η επιστημονική έρευνα απέδειξε ότι ο χαλκός, βοηθάει στην προστασία του εγκεφάλου από τη νόσο Αλτσχάιμερ», λέει ο John Fennell, Διευθύνων Σύμβουλος, του Κέντρο Ανάπτυξης Χαλκού.
Ένα πειραματικό φάρμακο (PBT2) που αναπτύχθηκε από την Εταιρεία Ερευνών Νευροεκφυλιστικών Διαταραχών, βελτίωσε την αποκατάσταση της γνωστικής λειτουργίας -μνήμης και σκέψης- σε πάσχοντες από Αλτσχάιμερ με την δράση ενεργών μετάλλων, συμπεριλαμβανομένου του χαλκού και του ψευδαργύρου, σε νευρώνες του εγκεφάλου που έχουν πληγεί από την ασθένεια.
O χαλκός σαν ιχνοστοιχείο υπάρχει στα στρείδια, την σοκολάτα και τα μανιτάρια σε μεγάλες ποσότητες.
Πηγή: ygeianews.gr